Orientační nabídka


 

M. Řebíček jednal se školskými odbory

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 20.9.2002

Problematikou škol řízených krajem se zabývalo společné jednání zástupce hejtmana Ústeckého kraje Miroslava Řebíčka s představiteli školských odborů. Na programu bylo hned několik aktuálních problémů, které trápí současné školství. „Projednával jsem s odbory čtyři důležité okruhy otázek. Šlo o racionalizaci počtu škol v kraji, přidělování mzdových prostředků, formy a metody spolupráce, přípravu škol na přechod k právní subjektivitě od 1.1. 2003,“ přiblížil priority jednání zástupce hejtmana Ústeckého kraje Miroslav Řebíček.

Účastníci schůzky se shodli na tom, že spolupráce kraje a odborů je při řešení důležitých problémů ve školství nezbytná. Jindřiška Riedlová, předsedkyně Krajské rady odborového svazu pracovníků ve školství k tomu uvedla: „Zatímco kraj řídí ředitele jednotlivých škol, odbory mají na starosti veškeré zaměstnance ve školství. Zatím vnímáme maximální vstřícnost ze strany Ústeckého kraje. Chceme, aby byl na typově stejné školy se srovnatelným počtem žáků jednotný pohled. Nesmí záležet na tom, zda se jedná o školu v Lounech nebo v Ústí nad Labem.“

K odlišnému financování školských zařízení docházelo hlavně v době, kdy školy patřily pod okresy. „Snažíme se tyto rozdíly postupně smazávat. Příkladem jsou dvě gymnázia v Ústí nad Labem. V letošním roce jsme již korekci v přidělení peněz udělali. Držíme se zásady: za stejné výkony – stejné mzdové prostředky,“ upřesnil  Miroslav Řebíček.

Odbor školství Ústeckého kraje chystá k vydání zvláštní Zpravodaj, který bude pravidelně distribuován do všech škol. „Slibujeme si od toho lepší informovanost. Potřebný prostor ve zpravodaji dostanou odborové svazy pracující ve školství i odbory Krajského úřadu Ústeckého kraje, se kterými společně řešíme nejnaléhavější problémy našich škol,“ dodal Miroslav Řebíček.  

Připravil: František Zálewský, odd. informací a styku s veřejností

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.9.2002 / 23.9.2002 | Zveřejnit od-do: 23.9.2002-23.12.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém