Orientační nabídka


 

Máme zdravotnické minimuzeum

foto
V budově Střední zdravotnické školy v centru Chomutova, která je součástí páteřní školy ESOZ, můžete navštívit zdravotnické minimuzeum. Za otevřením muzea stojí dobrá myšlenka ředitelky školy PaedDr. Soni Valuškové, velkorysost rodin, které škole věnovaly exponáty z pozůstalostí známých lékařů Chomutovska, pracovitost odborných učitelek, které exponáty roztřídily a vystavily muzejní expozici, a v neposlední řadě i finanční podpora ze strany odboru školství Krajského úřadu v Ústí nad Labem.
Tisková zpráva ze dne 2.2.2015
 

 
 

 

Zdravotnické minimuzeum bylo slavnostně otevřeno ve středu 28. ledna. Vernisáže se za Krajský úřad Ústeckého kraje zúčastnili náměstkyně Jana Vaňhová, vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Štěpán Harašta a Monika Zeman, dále byli přítomni také zástupci sociálních partnerů školy, bývalé učitelky odborných zdravotnických předmětů, současní žáci a zaměstnanci školy.

Po úvodním slovu ředitelky školy a proslovu náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje všichni přítomní zhlédli módní přehlídku zdravotnických uniforem, k vidění byla nezapomenutelná modro-bílá uniforma se zástěrkou a legendárním čepcem, ale i současné pracovní oděvy zdravotníků. V roli modelek se představily žákyně druhého ročníku oboru Zdravotnický asistent. Poté si hosté prohlédli muzeum zaměřené na historii zdravotnictví a měli možnost nahlédnout i do moderně vybavených učeben ošetřovatelství.

Specializované minimuzeum slouží především jako učebna pro názornou výuku historie ošetřovatelství, navštívit ho však mohou i zájemci o studium oborů Zdravotnický asistent a Sociální činnost v rámci Dne otevřených dveří, absolventi školy, zaměstnanci nemocnice, ale i veřejnost.

Zdroj: Střední škola ESOZ Chomutov

foto
Zleva paní ředitelka Soňa Valušková, náměstkyně Jana Vaňhová, Monika Zeman.

foto
Módní přehlídka zdravotnických uniforem.


 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 2.2.2015 / 2.2.2015 | Účinnost od-do: 2.2.2015-28.2.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém