Orientační nabídka


 

Maminka Eva převzala symbolický šek na finanční odměnu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
foto
Dnes v poledne převzala v Horním Podluží maminka Eva Hoření, která porodila první miminko Ústeckého kraje roku 2016, šek na 15 tisíc korun. Jedná se o finanční dar do začátku života malého novorozence, kterým je malý Rudolf.
Tisková zpráva ze dne 25. února 2016
 

 
 

Rudolf se narodil v děčínské nemocnici 1. ledna v 1:14, měřil 50 centimetrů a vážil 2,86 kg. Jméno dostal po tatínkovi a stal se prvním mužským potomkem v rodině. Maminka Eva Hoření převzala z rukou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka šek na finanční dar 15 tisíc korun na Obecním úřadě v Horním Podluží za přítomnosti starosty obce Karla Kopeckého, který mamince také pogratuloval a předal finanční dar tři tisíce korun.

„Přeji malému Rudolfovi, aby byl hlavně zdravý a spokojený, dělal rodičům radost a samotné obci přeji co nejvíce narozených dětí, aby se obec nevylidňovala, ale naopak se plnila mladými lidmi,“ popřál hejtman Oldřich Bubeníček obci i malému Rudolfovi, který v průběhu návštěvy vůbec neplakal a užíval si pozornosti přítomných.

V obci se ročně narodí okolo deseti dětí. „Za 26 let co jsem ve funkci má naše obec poprvé první miminko roku z celého kraje. Je to pro nás velká událost a věřím, že mladých lidí bude v naší obci nadále přibývat,“ dodal starosta Karel Kopecký, který se shodou okolností narodil stejný den jako malý Rudolf tedy 1. ledna.   

A na závěr něco málo ze statistiky. Počet narozených dětí se dlouhodobě v Ústeckém kraji pohybuje kolem osmi tisíc novorozenců za rok. Rodí se více chlapců než děvčat. Největší četnost jmen v kraji má ženské jméno Jana, to je až s pětitisícovým náskokem na první příčce od jména Marie. Mezi mužskými jmény je nejfrekventovanější Jiří a na druhém místě pak Petr a Jan.

foto
Prvním miminkem Ústeckého kraje je malý Rudolf. Hejtman Oldřich Bubeníček s maminkou Evou Hoření.

foto
Malý Rudánek je prvním mužským potomkem v rodině.

foto
Maminka Eva převzala z rukou hejtmana Oldřicha Bubeníčka symbolický šek na finanční dar.

foto

foto
Ke gratulaci spolu s finančním darem od obce se připojil starosta Karel Kopecký.

foto


 




 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 25.2.2016 / 25.2.2016 | Zveřejnit od-do: 25.2.2016-28.2.2017 | Účinnost od-do: 25.2.2016-25.3.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém