Orientační nabídka


 

Masarykova nemocnice bude mít další robotické zařízení - tentokrát z evropských peněz

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad NUTS II schválil na svém pátečním zasedání žádost Krajské zdravotní a.s. o dotace na projekty, které by měly pomoci modernizovat přístrojové vybavení nemocnic společnosti. Krajská zdravotní a.s. tak mimo jiné zakoupí druhé robotické centrum.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA  ze dne  8.9.2008

 

Masarykova nemocnice bude mít další robotické zařízení – tentokrát z evropských peněz

 

Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad NUTS II schválil na svém pátečním zasedání žádost Krajské zdravotní a.s. o dotace na projekty, které by měly pomoci modernizovat přístrojové vybavení nemocnic společnosti.

 

Schválené dotace umožní Krajské zdravotní a.s. nakoupit například magnetickou resonanci, osmnáctikanálové CT a především centrum robotické chirurgie pro Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem. Půjde už od druhé zařízení tohoto typu, které Krajská zdravotní a.s. bude mít. První robotické centrum bylo zakoupeno z rozpočtu Ústeckého kraje a do zkušebního provozu uvedeno v polovině srpna.

Zařízení se používá především pro velmi přesné a šetrné operace nádorů na obtížně operovatelných místech lidského těla.  Lékaři Masarykovy nemocnice na něm již jako první v České republice provedli unikátní operaci v oboru otorinolaryngologie (ušní, nosní, krční).

 

„Masarykova nemocnice se již nákupem prvního robotického centra dostala mezi evropskou špičku. V našem kraji, kde je nejvyšší počet nově hlášených nádorových onemocnění, nebude ani druhý robot zahálet. Občané nejen našeho, ale i Karlovarského a Libereckého kraje, budou mít nyní možnost proti zhoubným nádorům bojovat skutečně efektivně a s co nejvyšší šancí na návrat do plnohodnotného života,“ říká k rozhodnutí Výboru regionální rady jeho předseda a zároveň hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

 

Výbor regionální rady kromě projektů Krajské zdravotní a.s. schválil i desítky dalších projektů, mezi nimi například projekt Ústeckého kraje Po stopách praotce Čecha, dotace na rekonstrukci budovy Evropské obchodní akademie v Děčíně nebo na rekonstrukci rumburského gymnázia.

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

tel. 475 657 726; mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

 

 

Hejtman Jiří Šulc si prohlíží robotické centrum v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem
Hejtman Jiří Šulc si prohlíží robotické centrum v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 8.9.2008 / 8.9.2008 | Zveřejnit od-do: 8.9.2008-8.10.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém