Orientační nabídka


 

Města a obce, pozor! Začíná 24. ročník soutěže Zlatý erb

Do 7. března 2022 lze podávat přihlášky do 24. ročníku soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst, městských částí a obcí Zlatý erb. Soutěž je organizována v krajských kolech a v navazujícím celostátním kole. V průběhu dubna proběhnou slavnostní ceremoniály vyhlášení výsledků krajských kol. Celostátní finále se uskuteční v květnu v Hradci Králové. Účast v soutěži je pro města a obce zdarma.
Tisková zpráva ze dne 7. února 2022
Zlatý erb 2022
 

 
 
V soutěži loni zabodovala obec Tisá na Ústecku, která v celostátním finále zvítězila v kategorii nejlepší webová stránka obce. I toto ocenění může být impulsem pro ostatní města a obce, které ještě váhají s podáním přihlášky. „V dnešní moderní době má soutěž obrovský význam. Byl bych moc rád, kdyby i letos města a obce z našeho kraje obsadily v celostátním kole soutěže přední příčky, jako tomu bylo loni v případě Tisé,“ uvedl hejtman Jan Schiller.

Smysl soutěže Zlatý erb spočívá především v motivaci o dosažení co nejlepšího výsledku v dané soutěžní kategorii. Webmasterům a provozovatelům poskytuje často také nový pohled na podobu a úlohu webových stránek i užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování. Již od krajských kol jsou ve hře také hodnotné ceny, diplomy, výměna zkušeností s kolegy i možné využívání příkladů dobré praxe nebo inspirace moderními trendy elektronické komunikace s občany.

V rámci letošního ročníku se pořadatelé rozhodli výrazně inovovat a zjednodušit hodnotící kritéria v krajských kolech s důrazem na informační hodnotu pro občany i návštěvníky měst a obcí a Zlatý erb tak získal přídomek „ročník služeb“. K inovaci vedla široká diskuse jak s hodnotiteli, tak se samotnými účastníky soutěže. Hodnocení proběhne formou jednoduše formulovaných a snadno kontrolovatelných otázek –vynechána byla kritéria, kde mohl subjektivní pohled porotců vést k rozdílům v hodnocení.

Součástí soutěže Zlatý erb je také Cena místopředsedy vlády pro digitalizaci za nejlepší turistickou prezentaci, do níž lze přihlašovat webové projekty a elektronické služby z oblasti turistického ruchu hned ve dvou kategoriích – na webových stránkách měst a obcí a na webových stránkách krajů, regionů, MASK, organizací destinačního managementu atd.

Podrobnosti o podmínkách soutěže najdete na stránkách www.zlatyerb.cz v kategorii Propozice soutěže.

Zlatý erb 2022

Cena místopředsedy vlády pro digitalizaci za nejlepší turistickou prezentaci

 

 


 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 7.2.2022 / 7.2.2022 | Zveřejnit od: 7.2.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém