Orientační nabídka


 

Město Bílina přivítalo prezidenta republiky

bb
První den prezident České republiky Miloš Zeman spolu Oldřichem Bubeníčkem po přivítání na krajském úřadě v Ústí nad Labem pokračovali do Bíliny. V Bílině prezident společně poobědval s poslanci a senátory zvolenými za Ústecký kraj, kteří zhodnotili své uplynulé funkční období. Poté krátce pohovořil s vedením Bíliny o hospodaření města, jeho investicích a aktuálních tématech.
 

 
 

„Je to snad poprvé, kdy mě oficiálně vítá ve městě starosta, který je zároveň hejtmanem,“ okomentoval prezident dvojí roli hejtmana a zároveň starosty Bíliny Oldřicha Bubeníčka.

Na závěr své návštěvy Bíliny pohovořil na Mírovém náměstí s občany, kteří přišli po třetí hodině odpolední do centra města. „Musím vám, milí Bíliňané, sklonit poklonu. Takové pěkné náměstí jsem dlouho při svých cestách po republice neviděl,“ řekl Miloš Zeman. Kvitoval přitom také kladné hospodaření města. „Máte roční přebytek, což je dobře. Jsou peníze na další investice,“ pokračoval v proslovu k občanům Bíliny.

Občané Bíliny se zajímali o témata jako je migrace, ekonomická situace, sociální dávky nebo třeba i o milosti pro Kájinka a prezident nezapomněl vše proložit svými bonmoty a postřehy.

Bílina leží v okrese Teplice a protéká jí stejnojmenná řeka. Město má téměř 17 tisíc obyvatel. Je známo mimo jiné minerální vodou Bílinská kyselka, a proto bývalo i významnými lázněmi.

Z Bíliny se Miloš Zeman vydal na Mostecko, kde se u příležitosti oslav Dne seniorů setkal v divadle se staršími obyvateli Mostu.

bb
Setkání v Bílině s vedením města

bb

bb

 

bb

 

bb

bb


 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 4.10.2017 / 4.10.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém