Orientační nabídka


 

Městské lázně Chomutov před kamerou filmařů v novém kriminálním seriálu

foto
Po divácky mimořádně úspěšných televizních sériích Vodník a Modré stíny natáčí pro Českou televizi režisérské duo Viktor Tauš a Matěj Chlupáček další šestidílnou krimi Zrádci. Natáčet se začalo letos v květnu. Klapka padla také v Chomutově, konkrétně v areálu bývalých městských lázní z osmdesátých let 20. století.
Tisková zpráva ze dne 9. září 2019
 

 
 


Kromě architektonicky ohromujících městských lázní se v natáčecím plánu objeví také několik dalších lokací v okolí města, které umožňují stvořit přesně formulovaný svět příběhu. V Ústeckém kraji filmaři strávili přípravami a natáčením desítky dní. Kamery se dostanou i na zajímavá místa v Liberci, Praze, ve středočeských Broumech, ale také do Smržova u Hradce Králové, Sychrova, Hrabyně nebo do Polska a Německa.

 

„Ústecký kraj nabízí filmařům zajímavé a neokoukané kulisy, i proto se k nám často vrací. Je zde řada architektonických skvostů, které dokážou dokreslit dobovou atmosféru filmu či seriálu, ale i nevyužívané objekty či přírodní scenerie. Tvůrci mohou využít asistence Filmové kanceláře Ústeckého kraje právě při vytipování potřebných lokací,“ říká náměstek hejtmana pro oblast cestovního ruchu Zdeněk Matouš.

 

Seriál zavede diváky do prostředí drogové mafie v České republice. Hlavní postavou příběhu je mladý dealer David, kterého ztvárňuje Cyril Dobrý. Nikdy nechtěl být informátorem protidrogové centrály, ale nemá na vybranou. Podléhá nátlaku jednoho z jejích členů ztvárněného Václavem Neužilem. Ocitne se nejen v hledáčku policistů, ale i česko-vietnamské drogové mafie. Na konci pilotní epizody bude uprostřed dvou světů – policie a mafie. Oba světy ohrožují jeho život.

 

Scénář minisérie Zrádci byl vyvinut Českou televizí, která pro jeho napsání oslovila scénáristu Mira Šifru. Výsledkem práce je strhující kriminální příběh, který vedle samotného příběhu fascinuje hloubkou vhledu do jeho vlastního světa. Zrádci scénáristy Mira Šifry jsou příběhem vyprávěným pohledem zevnitř,“ vysvětluje Viktor Tauš.

foto
V chomutovských městských lázních se natáčel nový seriál Zrádci.

foto
V hlavních rolích se objeví Lenka Krobotová a Igor Bareš.

foto

foto

foto
Zleva Petr Franěk a Martin Havelka.

foto
Natáčení v Chomutově se těšilo zájmu médií.

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 9.9.2019 / 9.9.2019
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém