Orientační nabídka


 

Mezi seniory a klienty ústavů sociální péče

a
Tento týden zahájila hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová návštěvy některých zařízení z oblasti sociálních služeb. Ve čtvrtek 10. května ji v Litvínově –Janově doprovázela mimo jiných také radní Ústeckého kraje Jana Ryšánková, jež má sociální věci v našem regionu v přímé gesci.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 11. května 2012

V doprovodu hejtmanky byli při odpolední návštěvě dvou zařízení Domovů sociálních služeb Litvínov, což je příspěvková organizace Ústeckého kraje, také předseda sociálního výboru krajského zastupitelstva Petr Husák, vedoucí odboru zdravotnictví a sociálních služeb Petr Severa a další odborníci. Posláním pracovních cest představitelky kraje je projednání aktuální situace v této oblasti práce pro lidi, především pro seniory a občany s nejrůznějším tělesným či smyslovým postižením,  a také financování služeb, zvláště v souvislosti s neustálým krácením dotací z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Odborným průvodcem byl Jiří Šimůnek, ředitel DSS Litvínov, p. o.

   V Ústavu sociální péče v Litvínově – Janově (Zátiší 177) je v současné době 130 klientů, kteří mají v sociálním i zdravotním úseku velmi příjemné prostředí. Celý objekt prošel v nedávných letech náročnou rekonstrukcí. V druhém zařízení DSS, v Domově pro seniory, rovněž v Janově (Křížatecká 16), se paní hejtmanka seznámila s provozem a prohlédla si vedle některých pokojů klientů také stravovací a technické zázemí domova.  Dnes tu žije 170 klientů v domově pro seniory a šestnáct v domově se zvláštním režimem. Na závěr neformální besedy s litvínovskými klienty Domova pro seniory je hejtmanka pozvala k projížďce lodí Porta Bohemica. Asi padesát účastníků výletu, který bude hrazen z krajských peněz,  přijede do Ústí a po Labi se projede ještě během června.

   Dnes, v pátek 11. května,  navštíví hejtmanka oslavu Dne Evropy na zámku Červený Hrádek u Jirkova, což je den plný zábav pro naše starší spoluobčany.  Pod názvem Senioři v akci oslavu připravila Informační kancelář Evropského parlamentu. Poté bude hejtmanka besedovat s důchodci z Domova pro seniory v Chomutově. Příští týden bude představitelka kraje pokračovat v inspekcích v domovech pro seniory a v ústavech sociální péče. Ve středu 16. května se chystá třeba do DD v Libochovicích a rovněž na Litoměřicku si prohlédne  Ústav diagnostické péče v Čížkovicích. Ve čtvrtek 17. května zahájí Jana Vaňhová v Litvínově Sportovní hry seniorů ze zařízení ve správě Ústeckého kraje.

 

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem,

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

1
ÚSP v Zátiší, součást DSS Litvínov

2
Jana Vaňhová předává do rukou ředitele Jiřího Šimůnka dary klientům ÚSP

3
V dílně pro šikovné klienty ústavu: práci sledují (zprava) Jana Vaňhová, Jana Ryšánková, Petr Severa a Petr Husák

4
"Obyčejné" sportovní odpoledne v ÚSP v Zátiší...

5
Teď už jsme před Domovem pro seniory v ulici Křížatecká...

6
Hejtmanka u jedné z klientek domova

7
Na besedě s klienty litvínovského domova pro seniory

8

10

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 11.5.2012 / 11.5.2012 | Schváleno / Zrušeno: 11.5.2012 / 10.6.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém