Orientační nabídka


 

Mezi Ústeckým krajem a ministerstvem školství je shoda v co nejrychlejším obnovení proplácení projektů z OP VK

o
Na dnešní schůzce zástupců Ústeckého kraje s náměstkem ministerstva školství Michalem Zaorálkem zazněla jasná shoda obou stran dojednat co nejrychlejší obnovení plateb Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). Pro příjemce z tohoto operačního programu se nic nemění, platby od Ústeckého kraje budou po dnešním souhlasu ministerstva školství dále pokračovat.
 

 
 

„Dnešní schůzka na ministerstvu školství proběhla ve věcné a vstřícné atmosféře. Domluvili jsme se, že ve spolupráci s ministerstvem do začátku srpna připravíme konkrétní akční plán, který bude mimo jiné obsahovat určité úpravy v kontrolním mechanismu. Věřím, že v průběhu září budou částečně nebo zcela obnoveny všechny platby od ministerstva školství. Byli jsme ubezpečeni, že je to i v zájmu ministerstva,“ uvedl Pavel Kouda, náměstek hejtmanky Ústeckého kraje.

V rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji bylo dosud rozděleno 1,2 miliardy Kč (vyčleněno 1,4 miliardy Kč), což představuje
171 schválených projektů. Dosud bylo do programu celkem předloženo 607 žádostí o dotaci s požadovanou částkou 3,7 miliardy Kč. OPVK dosud podpořil více než 55 tisíc žáků, a pedagogů a v jeho rámci bylo vytvořeno přes 500 nových výstupů  - vzdělávacích programů, kurzů a vzdělávacích aktivit.

Připravil: OTI
 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 18.7.2012 / 18.7.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém