Orientační nabídka


 

Mezibořský Educhem má podporu regionálních firem i Ústeckého kraje

foto
Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Martin Klika s Radmilou Krastenicsovou, předsedkyní Výboru pro výchovu a vzdělávání ÚK přivítali v novém školním roce studenty mezibořské Střední školy Educhem. Školu Ústecký kraj podpořil už v minulém školním roce dotací z Fondu Ústeckého kraje na vybavení Regionálního centra výuky 3D tisku. Školu kromě kraje podporují i velcí regionální zaměstnavatelé, jako je UNIPETROL RPA a INELSEV GROUPE a.s.
 

 
 

Nová učebna, kterou mohou využívat studenti všech oborů, vyšla na 750 tisíc korun, dotace Ústeckého kraje představovala 500 tisíc korun. Učebna je vybavena šesti malými 3D tiskárnami a dvěma velkými. „Technické obory jsou pro region velmi důležité. Právě absolventi technických oborů chybí na trhu práce nejvíce. Pro střední školy vyhlásil letos Ústecký kraj soutěž o titul Dobrá škola, který je spojený také s dotací pro vítěze,“ uvedl Martin Klika.

UNIPETROL RPA věnoval škole do nového školního roku zrekonstruované vnitřní prostory, kde studenti tráví přestávky. Ze strany chemické společnosti to není první pomoc střední škole, která v regionu vychovává mladé chemiky. „Vedení Educhemu je aktivní a na škole je vidět, že má tah na branku. Mají nápady, chtějí od nás konkrétní pomoc, přichází s konkrétními projekty. Tak by měla spolupráce mezi zaměstnavatelem a vzdělávacím zařízením vypadat. My škole pomůžeme dnes a získáme za to připravené zaměstnance, případně vysokoškolské studenty v chemických oborech,“ pochválil si spolupráci se školou personální ředitel společnosti Michal Chmiel. UNIPETROL RPA pomáhá škole mimo jiné s odbornou praxí studentů, učitelé mohou využívat vybavené laboratoře společnosti, pro úspěšné studenty firma připravila stipendijní program, pomáhá s vybavením školy. „UNIPETROL RPA je naším partnerem, kterého si velmi vážíme. Studium chemie není jednoduché a navíc nepatří mezi dětmi k nejoblíbenějším. Jsme velmi spokojeni, že v letošním roce do oboru aplikované chemie nastoupilo 27 studentů. Je to pro nás úspěch ale také signál, že na partnerství s velkým zaměstnavatelem slyší rodiče budoucích studentů,“ říká statutární ředitel školy Pavel Prošek.

foto
První náměstek hejtmana Martin Klika v Meziboří.

foto

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 7.9.2017 / 7.9.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém