Orientační nabídka


 

Mezinárodní projekt ChemClust se prezentoval na krajském úřadě

logo ÚK
Pracovní setkání k možnostem regionální a mezinárodní spolupráce v chemickém průmyslu uspořádal odbor Strategie přípravy a realizace projektů krajského úřadu ve spolupráci s Českou technologickou platformou pro udržitelnou chemii, SusChem ČR. Pozvání přijali reprezentanti regionálních průmyslových podniků, oblasti školství i výzkumu.
 

 
 

Ústecký kraj, jakožto partner mezinárodního projektu ChemClust, zabývajíciho se zlepšením efektivity regionální rozvojové politiky v oblasti inovací a klastrových aktivit v chemickém průmyslu, se snaží zapojit co nejvíce regionálních subjektů ke spolupráci.

Smyslem tohoto pracovního setkání bylo seznámit klíčové hráče na poli chemické výroby, výzkumu a vzdělání se základní myšlenkou projektu ChemClust, jehož dílčím cílem je právě propojení výzkumu a praktické chemické výroby v hospodářsky soběstačný a konkurenceschopný celek – klastr. Míting zahájil Ladislav Novák, ředitel Svazu chemického průmyslu ČR, přičemž zmínil obory chemické výroby, na které by se mohl eventuální klastr zaměřit. Velice podnětný byl výstup pana Milana Petráka, ředitele Výzkumného ústavu anorganické chemie v chemickém parku Záluží u Mostu, který zmínil několik faktorů ovlivňujících úpadek, pro moderní dobu tak potřebného odvětví průmyslu jakým je chemie v regionu, kde tento druh výroby vždy prosperoval. Dále k přítomným promluvili pan Jiří Reiss s České technologické platformy SusChem, paní Pavla Čapková, proděkanka přírodovědecké fakulty UJEP, vedoucí výzkumného oddělení, pan Jaroslav Pavlík z katedry fyziky UJEP, pan Miroslav Richter, děkan fakulty životního prostředí UJEP, pan Petr Svoboda z Unipetrol a.s..Diskuze se zúčastnila také paní Hana Březinová za CzechInvest, která připomněla podmínky pro možnosti dotace pro nově vznikající klastr. Přítomen byl také vyslanec Technické univerzity Liberec. Očekávaný výsledek této prezentace projektu ChemClust se naplnil v plné míře a ode všech zúčastněných zazněla, kromě užitečných námětů, především vůle ke spolupráci ve vývoji a výzkumu pro lepší konkurenceschopnost průmyslu v našem regionu.

Pracovní setkání ChemClust se konalo pod záštitou náměstka hejtmanky Pavla Koudy.

 

6

a

i

pk
Nad setkáním k projektu ChemClust převzal záštitu náměstek hejtmanky Pavel Kouda

1
Zástupce Ústeckého kraje jako partner projektu ChemClust při objasňování základních principů kooperace v klastru

2
Setkání se zúčastnil zástupci podnikatelské i akademické sféry a představitelé řady dalších institucí

3
Ladislav Novák, ředitel Svazu chemického průmyslu ČR

4
Jiří Reiss (SusChem) prezentuje dosavadní výsledky analýzy možností vzniku klastru

5
Hovoří Pavla Čapková, proděkanka Přírodovědecké fakulty UJEP

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 5.5.2011 / 5.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém