Orientační nabídka


 

Milé ženy, vše nejlepší! Popřál hejtman k MDŽ

mdz
Včera se v Severočeském divadle opery a baletu konal slavnostní koncert u příležitosti oslav Mezinárodního dne žen, který podle kalendáře připadá na tuto neděli 8. března. Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček ženám pogratuloval a na závěr předal každé účastnici orchidej. Programem provázel herec Jan Čenský.
Tisková zpráva ze dne 3. března 2015
 

 
 

 

„Rád bych vám poděkoval za celoroční práci v rodinách i zaměstnání, a za to, jak se podílíte na společenském životě,“ řekl na úvod všem přítomným ženám hejtman Oldřich Bubeníček.

 

Sál se zaplnil ženami činnými ve veřejném životě. Přítomné byly starostky měst a obcí, zaměstnankyně složek integrovaného záchranného systému, Krajské zdravotní, ústecké univerzity a také ředitelky a zaměstnankyně příspěvkových organizací Ústeckého kraje.

 

Kulturní odpoledne se neslo za zvuku hudebních klasiků Bizeta, Mozarta, Dvořáka, Brahmse a dalších v podání orchestru Severočeského divadla. Sólově vystoupil také Felix Slováček junior. Květiny pro dámy dodala SOŠ technická a zahradnická Lovosice, příspěvková organizace Ústeckého kraje.

 

Historie oslav svátku připadá na začátek dvacátého století, kdy se ženy začaly snažit prosazovat svá práva. Tento svátek se tradičně spojuje a má být připomínkou demonstrace švadlen v New Yorku v roce 1908. Datum oslav MDŽ 8. března se ustálilo již po 1. světové válce. Oficiálního uznání OSN se svátek MDŽ, jako den mezinárodní solidarity žen za rovnoprávnost, spravedlnost, mír a rozvoj, dočkal v roce 1975


Takže milé ženy…VŠE NEJLEPŠÍ!

 

mdz
Na úvod popřál všem ženám hejtman Oldřich Bubeníček. Programem provázel Jan Čenský.

mdz

mdz
Felix Slováček junior

mdz

mdz
Předávání květin ve foyer.

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 3.3.2015 / 3.3.2015 | Účinnost od-do: 3.3.2015-3.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém