Orientační nabídka


 

Ministerstvo dopravy ustupuje od záměru vybírat poplatek za užívání úseku dálnice D8 Trmice - Řehlovice

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ministerstvo dopravy ustupuje od záměru vybírat poplatek za užívání úseku dálnice D8 Trmice - Řehlovice
"Byl jsem informován, že i když jsou úseky dálnic už vyjmenované ve vyhlášce, ministr Šimonovský se po dovolené bude zabývat připomínkami krajů a v našem případě by do čtrnácti dnů mohl přijmout taková opatření, která by umožnila užívání úseku dálnice D8 bez poplatku," konstatoval Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 3. 8. 2005

 

Ministerstvo dopravy ustupuje od záměru vybírat poplatek za užívání úseku dálnice D8 Trmice – Řehlovice

 

Tiskové oddělení Ministerstva dopravy České republiky dnes informovalo o některých změnách souvisejících se zařazením nových úseků dálnic a rychlostních silnic mezi komunikace, jejichž užívání je zpoplatněno. Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc přivítal informaci, že ministr dopravy zváží taková opatření, aby řidiči nemuseli od 1. září 2005 platit poplatek za užití 4,7 km dálnice D8 Trmice – Řehlovice a navazujících 7 km rychlostní komunikace R63 Řehlovice - Bystřany.

            „Byl jsem informován, že i když jsou tyto úseky už vyjmenované ve vyhlášce, ministr Šimonovský se po dovolené bude zabývat připomínkami krajů a v našem případě by do čtrnácti dnů mohl přijmout taková opatření, která by umožnila užívání této silnice bez poplatku. Podle mých informací uvažuje i o dohodě s ministrem vnitra, aby Policie ČR v tomto úseku minimálně do konce roku nepřihlížela k tomu, že zde jezdí automobily bez příslušné dálniční známky. Považuji to za vítězství zdravého rozumu a myslím, že už se nestane aby byly názory kraje házeny do košů. My jsme požadavek na vyřazení této komunikace z těch na něž se poplatek vztahuje, a ona opravdu místo dálnice připomíná spíše silniční staveniště, uplatnili včas, už v připomínkovém řízení. Kdyby ministerstvo dopravy hlasu kraje věnovalo pozornost, nemuselo by si nyní uříznout tuto ostudu,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

            Vyhláška č. 305/2005 Sb., která vyjmenovává úseky rychlostních silnic a dálnic jež mohou motoristé užívat pouze po zaplacení příslušného poplatku, vstupuje v platnost 1. září tohoto roku.

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.8.2005 / 3.8.2005 | Zveřejnit od-do: 3.8.2005-3.9.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém