Orientační nabídka


 

Ministerstvo financí slibuje: Uhradíme veškeré náklady na odstranění následků povodní

logo ÚK
Ústecký kraj předal ministerstvu financí odhad prvotních nákladů na odstraňování následků povodní ve výši 309 milionů korun. Hejtman Bubeníček byl včera informován, že ministerstvo uvolní jen částku 50 milionů, stejně jako ostatním krajům. Tuto zprávu poté náměstek ministra Miroslav Matej dementoval s tím, že náklady budou hrazeny v plné výši.
Tisková zpráva ze dne 13. června 2013
 

 
 

„ Zákonné zmocnění ministra financí pro uvolňování peněz je na částku 50 mil. Kč na jednu žádost. Tímto způsobem byly proto řešeny jak žádosti Prahy, tak i Středočeského kraje; a z tohoto důvodu bylo rozhodnuto, že právě tato částka bude poskytnuta kraji ve formě dotace z krizových prostředků. To však v žádném případě neznamená, že další náklady spojené s odstraňováním následků povodní nebudou ze strany MF uhrazeny. Rád bych Vás touto cestou ujistil, že Vaší žádosti bude vyhověno v plném rozsahu,“ napsal náměstek ministra financí Miroslav Matej hejtmanovi Bubeníčkovi.

„Je to dobrá zpráva především pro obce. Některé z nich se již nyní potýkají s nedostatkem peněz. Proto při rozdělování slíbených prvních padesáti milionů dostanou z území kraje přednost malé a nejvíce postižené obce. Jsem rád, že ministerstvo financí uznalo naše požadavky, které odpovídají krizové situaci takového rozsahu, jaká zasáhla Ústecký kraj,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček.

Dále krizový štáb projednal aktuální stav. Z bezpečnostního hlediska je situace stabilizovaná, v kraji je k dnešnímu dni nasazeno 351 vojáků v 10 lokalitách. Bez elektrického proudu je týden po kulminaci ještě 500 odběratelů (z toho přes 300 na Litoměřicku). Náhradní zásobování vody je zajišťováno pro sedm obcí, které mají zakalené vlastní zdroje. Během dne by měla být zprovozněna silnice I/30 z Ústí na Lovosice pro osobní dopravu. Do dovolání platí možnost pro osobní automobily využívat dálnici D8 na území kraje bez poplatku.

Zastupitelstvo Karlovarského kraje dnes bude schvalovat návrh daru 200 tisíc korun pro dvě obce z Ústeckého kraje. Krizový štáb navrhnul Křešice a Dolní Zálezly.

Informace pro občany včetně dopravních omezení a úprav jízdních řádů, nabídek pomoci a informačních letáků jsou k dispozici na www.kr-ustecky.cz v sekci POVODNĚ. Další jednání krizového štábu proběhne v pondělí od 15 hodin.

Kontakt:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 726

Mob.:+420 737 203 666

Mail:   hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

1
Hejtman Oldřich Bubeníček v Nových Kopistech

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 13.6.2013 / 13.6.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém