Orientační nabídka


 

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy potvrzuje - některé žádosti z OP VK byly vyřazeny z hodnocení oprávněně

op
Ústecký kraj obdržel dne 29. června 2012 Metodický dopis č. 24, který konečně řeší netransparentní situaci v příručkách Řídícího orgánu (Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy) Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). Tímto dopisem se konečně odstraňuje nesoulad, který vznikl v Příručce pro žadatele a v Příručce pro příjemce v oblasti posuzování neuznatelných nákladů na provedení auditní zprávy. Ministerstvo školství tak metodickým dopisem potvrzuje správnost postupu Ústeckého kraje u zamítnutých žádostí při hodnocení kritérií přijatelnosti, jejichž přesně dané nesplnění, vyřadí žádost z dalšího hodnocení. .
 

 
 

V Metodickém dopisu č. 24 se mimo jiné uvádí: „Při hodnocení přijatelnosti v případě kritéria přijatelnosti „Podpora z OP VK je plánována výhradně pro způsobilé výdaje dle pravidel způsobilosti OP VK“ je nutno vycházet z formálního výkladu ustanovení a projektové žádosti, které obsahují v rámci rozpočtu položku na provedení závěrečné auditní zprávy, přičemž rozpočet projektu je nižší než 10 mil.  Kč, vyhodnotit jako nevyhovující uvedenému kritériu.“

Toto ustanovení potvrzuje správnost postupu Zprostředkujícího subjektu při hodnocení přijatelnosti  žádostí předložených ve 2. Výzvě 2. etapy globálních grantů Ústeckého kraje ..  Na základě tohoto ustanovení byla například zamítnuta žádost Oblastní charity Most, v jejíž radě působí P.Grzegorz Czyzewski, Petr Fadrhons, Leo Steiner a Stanislav Kostiha.

Ústecký kraj připomíná, že pokud by žadatelé svoje žádosti předem konzultovali s pracovníky krajského úřadu, byli by na pochybení upozorněni.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 9.7.2012 / 9.7.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém