Orientační nabídka


 

Ministr Chalupa se připojí k pochodu na Pravčickou: Podpořím UNESCO

aa
Obrovská snaha a aktivity české strany a Ústeckého kraje pro získání titulu UNESCO pro Českosaské Švýcarsko budou v sobotu v Hřensku podpořeny ministrem životního prostředí Tomášem Chalupou. Prominentní pochod organizuje Euroregion Elbe/Labe a Správa Národního parku České Švýcarsko.
 

 
 

Českosaské Švýcarsko, jedna z nejcennějších přírodních oblastí Evropy, usiluje o zápis na seznam Světového přírodního dědictví UNESCO. Už několik let probíhají jednání a diskuze na české i saské straně, za účasti odborníků i politiků, starostů a představitelů různých zájmových spolků. Ač se veřejnost, české i saské obce, Ústecký kraj i Ministerstvo životního prostředí České republiky staví k zápisu velmi kladně, saská vláda stále pochybuje.

 

Ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko, Pavel Benda, a hlavní koordinátor z Euroregionu Elbe/Labe, Klaus Fiedler, naplánovali na sobotu 10. září pochod s názvem „Putování za světovým dědictvím“.  Svou účast potvrdili z německé strany zemský rada Michael Geisler, saští poslanci Klaus Brähmig, Marlies Volkmerová, starostové Königsteinu, Bad Schandau, Hohnsteinu. Za českou stranu se zúčastní ministr životního prostředí České republiky Tomáš Chalupa a radní Ústeckého kraje Radek Vonka.

 

„Pana ministra jsem pozval, aby pochod za UNESCO přijel podpořit. Jsem rád, že nakonec pozvání přijal a snad domluvíme konkrétní kroky. Čeká nás hlavně úkol přesvědčit o UNESCU saskou vládu “, uvedl Radek Vonka.

 

 

Vybojujte s námi první zápis na seznamu Přírodního světového dědictví UNESCO v České republice! A která jiná krajina si to zaslouží více, než Českosaské Švýcarsko…

 

Název akce:      Putování za světovým dědictvím

Kdy:                 sobota 10. září 2011

Sraz:                9.00 hodin v Hřensku u přívozu

Motto:              Jdeme si společně pro UNESCO!

 

Pozvánka:

http://www.branadocech.cz/aktuality/156.podporte-i-vy-zapis-ceskosaskeho-svycarska-na-seznam-unesco-mame-velkou-sanci/

 

nn

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 8.9.2011 / 8.9.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém