Orientační nabídka


 

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček navštívil Komplexní onkologické centrum v chomutovské nemocnici

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
a
Komplexní onkologické centrum Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Chomutov, o. z. navštívil 5. srpna ministr zdravotnictví ČR Svatopluk Němeček. V doprovodu Radka Scherfera, místopředsedy představenstva a Petra Fialy, generálního ředitele Krajské zdravotní, navštívil onkologické oddělení a oddělení nukleární medicíny, kde se setkal s dalšími zaměstnanci společnosti.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 6. srpna 2014

Návštěvy se dále zúčastnili Stanislav Rybák, 1. náměstek hejtmana a Jana Vaňhová, náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje,  Jaroslav Krákora, poslanec Parlamentu ČR a místopředseda Výboru pro zdravotnictví a Petr Severa, vedoucí Odboru zdravotnictví Krajského úřadu Ústeckého kraje. 

V souvislosti se zápisem do věstníku Ministerstva zdravotnictví ČR, který Krajské zdravotní dává možnost poskytovat komplexní onkologickou péči nejen v Ústí nad Labem, ale také v chomutovské nemocnici, navštívil ministr zdravotnictví onkologické oddělení a oddělení nukleární medicíny. Při své návštěvě se seznámil s přístrojovým vybavením a s prostory oddělení, kterými přítomné doprovázeli Jiří Mrázek, ředitel zdravotní péče Nemocnice Chomutov, Martina Chodacká, primářka Onkologického oddělení  Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a Nemocnice Chomutov,  a  Aleš Chodacki, primář Oddělení nukleární medicíny oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a Nemocnice Chomutov. Oba primáři prezentovali ministrovi výhody sloučení obou onkologických pracovišť, jako je zlepšení spolupráce na všech úsecích léčebné péče a zlepšení dostupnosti a spolupráce v oblasti nutriční péče pro pacienty z Chomutovska a okolí.

„Jsem rád, že se nám podařilo splnit jednu z významných priorit a tímto panu ministrovi děkuji. Toto rozhodnutí nám umožní přejít na systém poskytování onkologické péče, běžný u jiných, zejména fakultních nemocnic. Držitel takového oprávnění může poskytovat plnohodnotnou onkologickou léčbu na dvou spolupracujících pracovištích, v závislosti na potřebách pacientů v dané oblasti,“ poděkoval ministrovi zdravotnictví při prezentaci komplexního onkologického centra, místopředseda představenstva Krajské zdravotní, a.s. Radek Scherfer.

Zdroj:

Ing. Eva Urbanová

Organizační a tiskové oddělení Krajské zdravotní, a. s.

tel: +420 477 114 145

mobil: +420 731 535 684

email: eva.urbanova@kzcr.eu

 

1
Ministra Němečka (vpravo) vítá 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybák.

(Snímky Zbyněk Šebesta)

2
Jana Vaňhová a poslanec Jaroslav Krákora.

3
Zcela vlevo je generální ředitel Krajské zdravotní, a. s. Petr Fiala.

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 6.8.2014 / 6.8.2014 | Zveřejnit od-do: 6.8.2014-5.9.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém