Orientační nabídka


 

Ministryně Karla Šlechtová pochválila terezínský projekt oživení pevnostních památek

ks
Ve čtvrtek 10. září navštívila Ústecký kraj ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Setkala se s krajskými radními, se členy Regionální stálé konference Ústeckého kraje a s vedením města Ústí nad Labem. V Terezíně se podrobně seznámila s projektem oživení historických památek. Přislíbila možnou pomoc obcím při likvidaci nevyužitelných objektů. Ministryni doprovázel hejtman Oldřich Bubeníček a jeho náměstek Stanislav Rybák.
 

 
 

„Jsem spokojen s věcným a otevřeným přístupem paní ministryně při projednání všech oblastí, které jsme jako kraj pro její návštěvu připravili. Potvrdilo se, že cílem návštěvy ministryně v kraji je zintenzivnit spolupráci a komunikaci se starosty a krajskou reprezentací a představit i cíle a plány ministerstva pro místní rozvoj,“ zhodnotil návštěvu ministryně hejtman Oldřich Bubeníček.

Při setkání s krajskou reprezentací se diskutovalo například o zákonu o veřejných zakázkách, o podpoře cestovního ruchu, o programu demolic „vybydlených“ objektů v majetku obcí, o nových operačních programech s eurodotacemi a o přeshraniční spolupráci.

„Ústecký kraj je podle mého názoru přitažlivý a perspektivní zejména z pohledu cestovního ruchu. Je zde úžasná příroda a množství kulturních památek. Na tom je třeba stavět další propagaci kraje a podporu cestovního ruchu,“ uvedla ministryně Šlechtová. V této souvislosti přislíbila zintenzivnění spolupráce agentury CzechTourism s krajem. „Rovněž je potřeba udělat vše pro to, aby Ústecký kraj více prosperoval,“ dodala ministryně a doplnila, že vláda má program na podporu strukturálně postižených regionů, mezi které Ústecký kraj patří. Podle ministryně je třeba věnovat pozornost nejen sociálně vyloučeným lokalitám, zlepšování životního prostředí a snižování nezaměstnanosti, ale podporovat i rozvoj podnikání, vzdělanosti a cestovního ruchu.

Do pamětní knihy pak ministryně napsala: Přeji rozkvět Ústeckému kraji, dobrou spolupráci s městy a obcemi a samozřejmě podporu státu. Ústecký kraj si zaslouží pozornost!

Ministryně také pochválila aktivity kraje, které prohlubují vztahy se sousedním Saskem.

Při návštěvě Terezína vyjádřila ministryně pochvalu za realizaci projektu oživení historických památek. „To, co se zde podařilo za podpory integrovaného operačního programu, je potřeba více propagovat a pomoci tak udržitelnosti skvělého projektu,“ uvedla Karla Šlechtová. Přislíbila pomoc při ustavení pracovní skupiny, která by mohla pokračovat v realizaci dalších plánů a záměrů města Terezín.

Připravil: OMK

ks
Karla Šlechtová se zapsala na krajském úřadě do pamětní knihy ...

ks
... a jako sběratelka porcelánu s potěšením přijala dárek z dubské porcelánky

ks
Na setkání se reprezentací kraje ministryni doprovodila i její náměstkyně Olga Letáčková (vlevo)

ks
Hejtman s ministryní na tiskové konferenci na Větruši

ks
V Terezíně ministryni přivítala místostarostka Hana Rožcová a zástupce sdružení Terezín - město změny  Róbert Czetmayer

ks
V objektu Retratchement č. 5, rekonstruovaného z IROP (zleva): Róbert Czetmayer, Olga Letáčková, Karla Šlechtová, Oldřich Bubeníček, Hana Rožcová a Stanislav Rybák

ks
Při prohlídce muzea

ks
Karla Šlechtová se živě zajímala o vystavené exponáty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 10.9.2015 / 10.9.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém