Orientační nabídka


 

Mistrovství ČR v cyklistice 2013 – Račice

rr
V Račicích se ve dnech 10.-11. září uskutečnilo 16. mistrovství České republiky v cyklistice intelektově znevýhodněných sportovců. Závody se uskutečnily pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. Organizačně je zajišťoval odbor školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje a sportovní klub Parta Litoměřicko.
 

 
 

Slavnostního zahájení se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček  a předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Dagmar Waicová,  průběh závodu sledoval také starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

 

Závodů se zúčastnilo 96 cyklistů v kategoriích žáci, žákyně, junioři+ muži a juniorky+ženy. Rozdělením byly jednotlivé kategorie určeny  pro žáky základních škol praktických, odborných učilišť, základních škol speciálních a klienty ústavů sociální péče a další handicapované.

 

Silniční závod měřil 10 až 35 km podle kategorií. Dále se na pětikilometrovém okruhu s nulovým převýšením uskutečnila časovka jednotlivců na 5 km nebo 10 km (junioři+muži). Zde závodníci potvrdili ve většině případů svá umístění ze silničního závodu.     

    

„Uznání patří všem hendikepovaným závodníkům a poděkování patří všem, kteří se na přípravě i realizaci závodů podíleli – pedagogům  speciálních škol z Litoměřic, Štětí, Dlažkovic, Roudnice nad Labem a Libochovic, stejně jako pracovníkům Sportcentra Račice,“ zhodnotil sportovní akci hejtman Oldřich Bubeníček.

 

Ceny pro vítěze byly pořízeny z Fondu Ústeckého kraje, sponzorských darů a příspěvků firem a měst v regionu.

 

Připravil: OTI

ss
Závodníci při nástupu k zahájení mistrovství v Račicích

aa
Oldřich Bubeníček a Dagmar Waicová při záhájení mistrovství

pp
Poháry pro vítěze

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 24.9.2013 / 24.9.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém