Orientační nabídka


 

Mladé sportovce podpořil hejtman i Roman Šebrle

001
Téměř 180 dětí z 21 základních škol Ústeckého kraje se v pátek 8. listopadu sjelo na Podzimní pětiboj, tedy závody, které spadají do projektu Odznak všestrannosti olympijských vítězů (OVOV), a to do Sportovní haly v Lounech. Závodníky přijeli podpořit hejtman Oldřich Bubeníček, jeho náměstek Stanislav Rybák a desetibojař Roman Šebrle.
Tisková zpráva ze dne 11. listopadu 2013
 

 
 

Jednotlivá družstva škol soutěžila v pěti disciplínách – trojskok snožmo z místa, hod medicinbalem, skákání přes švihadlo, lehy sedy a dribling na 10metrovém úseku.

Celý závod byl zpestřen i vloženým závodem učitelů, kteří soutěžili spolu se svými žáky, a také závodem osobností, do kterého se zapojil mimo jiné Oldřich Bubeníček. Na vlastní kůži si tak vyzkoušel disciplíny pětiboje.

Mezi 22 zúčastněnými družstvy si prvenství vybojovala ZŠ Postoloprty, na druhém místě skončila ZŠ Ladova, Litoměřice, a 3. místo obsadila ZŠ V. Talicha, Most. Ceny v podobě pohárů, medailí a diplomů předávali hejtman, jeho náměstek a Roman Šebrle.

Žáky přišla povzbudit řada olympioniků – již zmíněný olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle (mj. i spolutvůrce projektu OVOV), olympijská vítězka ve skoku vysokém Miloslava Rezková Hübnerová, současný nejlepší skokan o tyči Jan Kudlička, bývalý trojskokan Jiří Vyčichlo, trojnásobný účastník olympijských her skokan o tyči Štěpán Janáček, medailová účastnice z letošního MS ve sportovním aerobiku Adéla Citová a bývalý nejlepší sportovec ZŠ Postoloprty Tomáš Ledl.

Dalšími oceněnými se stali vítězové svých věkových kategorií a vítězové jednotlivých disciplín – jak mezi chlapci, tak mezi dívkami. Kompletní výsledky a fotogalerii ze závodů si mohou zájemci prohlédnout v příslušné sekci na webových stránkách projektu OVOV – www.ovov.cz.

Pořadatelem lounského závodu byla ZŠ Postoloprty v čele s učitelem tělesné výchovy Zdeňkem Pištorou. Akci podpořily Ústecký kraj, Fujikoki Czech s.r.o., Decaro RMG a Nadační fond Romana Šebrleho.

Zdroj: Mgr. Zdeněk Pištora, učitel Tv ZŠ Postoloprty, organizátor akce

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení mediální komunikace  

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

 

01
Oldřich Bubeníček a Stanislav Rybák (vpravo) při předávání poharů a cen

 

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 11.11.2013 / 11.11.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém