Orientační nabídka


 

Mladé veterinářky z Libverdy slaví významný úspěch

Žáci oboru Veterinářství ze Střední školy zahradnické a zemědělské A. E. Komerse, Děčín – Libverda, se potřetí účastnili celostátní vědomostní a dovednostní soutěže středních odborných škol s veterinárním zaměřením „Pohár ústředního ředitele SVS“.
Tisková zpráva ze dne 31. října 2023
Libverda soutěž
 

 
 
Soutěž se letos konala pošestnácté. Zúčastnily se jí týmy sedmi středních odborných škol z České republiky a jedna slovenská škola. Vítězné týmy tradičně převzaly ocenění z rukou ústředního ředitele Státní veterinární správy Zbyňka Semeráda.

„Naše žákyně čtvrtého ročníku oboru Veterinářství skončily v obrovské konkurenci na druhém místě, což je úžasný úspěch. Svědčí to jednak o skvělé přípravě našich žáků výbornými učiteli a také o snaze žáků předvést své znalosti. Pokud se tyto dva faktory nesetkají, žáci mají v takto náročné soutěži jen malou naději na úspěch. Proto můj velký dík za skvělou reprezentaci školy i Ústeckého kraje patří nejen našim žákyním, které se soutěže účastnily, ale také učitelům, kteří jejich přípravu vedli,“ zhodnotil zisk stříbrné medaile ředitel školy Libor Kunte.

Soutěž se uskutečnila ve Školicím středisku Státního veterinárního ústavu Praha v Lysolajích. Čtyřčlenná družstva žáků se postupně utkala ve čtyřech soutěžních disciplínách – prezentace v českém a anglickém jazyce na téma „Kraj, město a škola, kde studuji“, písemný test odborných znalostí, praktická část v laboratořích a závěrečná prezentace na téma „Mé budoucí odborné zaměření a mé dosavadní veterinární vzdělání v praxi“.

Soutěžící hodnotila pětičlenná odborná porota složená ze zástupců Veterinární univerzity Brno (VETUNI), SVS a Státního veterinárního ústavu Praha. Porotě předsedala děkanka Fakulty veterinární hygieny a ekologie VETUNI Šárka Bursová.

„Každý rok se na soutěž středních škol moc těším, protože nám prezentace a vědomosti žáků ukazují budoucnost veterinárního oboru, o kterou, a to musím zdůraznit, nemám strach. Všem účastníkům soutěže ještě jednou děkuji za velmi kvalitní výkony a vítězům blahopřeji,“ uvedl ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.

Kromě vyhodnocení soutěže družstev hodnotící komise vyhlásila i zvláštní cenu poroty pro jednotlivce. V letošním ročníku soutěže tuto cenu získala studentka ze Stredné odborné školy veterinární, Košice-Barca.

Zpracoval: Ing. Libor Kunte, Ph.D., ředitel Střední školy zahradnické a zemědělské A. E. Komerse, Děčín – Libverda

Účastnice soutěže spolu s doprovodem. Zleva: Anita Rychtářová, MVDr. Alena Píšlová, Eva Kuláková, Viola Ruth Prachařová a Michaela Satranová (na snímku chybí náhradnice družstva Karolína Hanzlíková)
Účastnice soutěže spolu s doprovodem. Zleva: Anita Rychtářová, MVDr. Alena Píšlová, Eva Kuláková, Viola Ruth Prachařová a Michaela Satranová (na snímku chybí náhradnice družstva Karolína Hanzlíková)

Děčínský tým oceněný stříbrnou medailí při slavnostním fotografování. Na fotce vlevo ústřední ředitel Státní veterinární správy MVDr. Zdeněk Semerád a vpravo ředitel Státního veterinárního ústavu MVDr. Kamil Sedlák, Ph.D.

Děčínský tým oceněný stříbrnou medailí při slavnostním fotografování. Na fotce vlevo ústřední ředitel Státní veterinární správy MVDr. Zdeněk Semerád a vpravo ředitel Státního veterinárního ústavu MVDr. Kamil Sedlák, Ph.D.

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 31.10.2023 / 31.10.2023 | Zveřejnit od: 31.10.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém