Orientační nabídka


 

Mladí klavíristé přijedou opět soutěžit do Ústí nad Labem

11
Základní umělecká škola Evy Randové v Ústí nad Labem, příspěvková organizace Ústeckého kraje, bude tradičně organizátorem 43. ročníku mezinárodní klavírní soutěže Virtuosi per musica di pianoforte. Dvoukolová soutěž se koná za podpory Ústeckého kraje, ředitelem soutěže je radní Radek Vonka.
 

 
 

Tisková zpráva z 1. 11. 2010

 

 

Slavnostní zahájení 43. ročníku mezinárodní klavírní soutěže se uskuteční ve středu 24. listopadu v 17 hodin v sídle Základní umělecké školy Evy Randové, W. Churchilla 4, kde provedou členové mezinárodní poroty losování pro každou kategorii.

Vlastní soutěž bude probíhat ve dnech 25. a 26. listopadu 2010 v Severočeském divadle opery a baletu Ústí nad Labem. Ve třech věkových se představí přes třicet soutěžících z Evropy i Asie. Porota Virtuosi per musica di pianoforte ocení první tři místa v každé věkové kategorii a 26. listopadu od 19 hodin proběhne v ústeckém divadle koncert vítězů. Uděleno bude i několik zvláštních cen – Cena Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Cena hejtmanky Ústeckého kraje, Cena primátora města Ústí nad Labem, Cena Českého hudebního fondu a v letošním ročníku též nově Cena ředitele soutěže.

„Ústecký kraj podporuje volnočasové aktivity dětí a mládeže, ať už jsou z oblasti sportu či kultury a umění. Pokud se děti a mladí lidé věnují ušlechtilým zájmům a koníčkům, učí se aktivně využívat svůj volný čas a cílevědomě s ním hospodařit,“ říká člen Rady Ústeckého kraje a ředitel soutěže Radek Vonka.

Cílem soutěže je umožnit mladým klavíristům vzájemné srovnání umělecké úrovně jejich výkonů a zároveň umožnit klavírním pedagogům získávat poznatky o úrovni a vývoji metodiky klavírní hry.

Soutěž mladých klavíristů do 15 let je vyhlašována každoročně Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR ve spolupráci s městem Ústí nad Labem. Ústecký kraj spolupracuje s organizátory soutěže řadu let a podporuje každoroční zlepšování tohoto zajímavého projektu.

1
Čeln rady Ústeckého kraje a ředitel klavírní soutěže Radek Vonka (vlevo) s ředitelem Základní umělecké školy Evy Randové Markem Korbélyim nad připravovanými novými webovými stránkami soutěže Virtuosi per musica di pianoforte.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 1.11.2010 / 1.11.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém