Orientační nabídka


 

Mladí talentovaní klavíristé změří síly v mezinárodní soutěži

Ve dnech 23. - 25. listopadu 2022 se koná 55. ročník mezinárodní klavírní soutěže Virtuosi per musica di pianoforte. Pořádá ho ZUŠ Evy Randové v Ústí nad Labem, a to v Severočeském divadle v Ústí nad Labem.
Tisková zpráva ze dne 15. listopadu 2022
Virtuosi per musica di pianoforte 2022
 

 
 
„Do letošního ročníku se přihlásilo 39 soutěžících z 11 zemí světa. V Ústí nad Labem tak přivítáme soutěžící například z Turecka, Ázerbájdžánu, Mongolska či USA,“ řekl ředitel soutěže a ředitel ZUŠ Evy Randové Marek Korbélyi.

„Soutěž bude zahájena slavnostním koncertem v podání orchestru Severočeského divadla a absolutní vítězky 54. ročníku Virtuosi per musica di pianoforte. Ve středu 23. listopadu v 18 hodin pod taktovkou Miloše Formáčka zahraje také Nora Lubbadová z České republiky. Zazní skladby, které napsali G. F. Händel, C. Maria von Weber a také F. Mendelssohn-Bartholdy. Vstupenky jsou k rezervaci na www.operabalet.cz,“ uvedl dále Korbélyi.

V průběhu čtvrtka 24. listopadu a pátku 25. listopadu se uskuteční první i druhá kola soutěže, přičemž I. Kategorie (pro děti do 9 let) je pouze jednokolová. Mladí klavíristé mají předepsaný soutěžní repertoár i minutáž. Složení poroty je stejně jako v předchozích letech mezinárodní a předsedou je významný český klavírista Martin Kasík.

Slavnostní vyhlášení výsledků, předání zvláštních cen a koncert vítězů se bude konat v Severočeském divadle v pátek 25. listopadu 2022 v 19 hodin. 

Mezinárodní klavírní soutěž podporují nejen primátor Statutárního města Ústí nad Labem, hejtman Ústeckého kraje a senátor Parlamentu ČR za Ústecký kraj, ale také velvyslanci mnoha států, kteří působí v České republice.

Veškeré informace o mezinárodní klavírní soutěži Virtuosi per musica di pianoforte naleznete na www.virtuosi-ipc.com.

Virtuosi per musica di pianoforte i letos otevře slavnostní koncert v podání orchestru Severočeského divadla a vítěze z loňského ročníku
Virtuosi per musica di pianoforte i letos zahájí slavnostní koncert v podání orchestru Severočeského divadla a vítěze z loňského ročníku

Mezinárodní klavírní soutěž zakončí koncert letošního vítěze či vítězky
Mezinárodní klavírní soutěž zakončí koncert letošního vítěze či vítězky

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 15.11.2022 / 15.11.2022 | Zveřejnit od: 15.11.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém