Orientační nabídka


 

Monitorovací výbor jednal o česko-saských projektech

MV Interreg mini
V pořadí druhé zasedání Monitorovacího výboru (MV) v novém programovém období se uskutečnilo v areálu Perlová voda v Kostelci nad Ohří.
 

 
 

Zasedání zahájil předseda MV, RNDr. Jiří Horáček, vedoucí Národního orgánu Programu Interreg Česko – Sasko 2021-2027 a vedoucí české delegace společně s místopředsedkyní MV, paní Nadjou Franke, vedoucí Řídícího orgánu Programu a vedoucí saské delegace. Vedoucí Řídícího a Národního orgánu společně přivítali členy české a saské delegace, zástupce Karlovarského, Libereckého a Ústeckého kraje a další členy MV.

Společný sekretariát podal informaci o aktuálním stavu realizace Programu.

Stěžejním bodem jednání bylo představení 15 projektových žádostí, z toho 4 projektové žádosti podané do Fondu malých projektů (FMP). Monitorovací výbor schválil celkem 13 projektů přeshraniční spolupráce, na které bude vyčleněno z Evropské unie cca 25,3 mil. Eur.

„Schválením 13 česko-saských žádostí je zahájena realizace projektů v Programu Interreg Česko – Sasko 2021-2027“ uvedl Michal Kučera, radní Ústeckého kraje pro oblast regionálního rozvoje, zemědělství a rozvoje venkova.

Mezi schválenými projekty byl i projekt s názvem „Společná ochrana a dokumentace kulturního dědictví Krušnohoří“, kde je Lead partnerem Hochschule für Bildende Künste Dresden a projektovým partnerem je Ústecký kraj. Cílem projektu je podpora udržitelnosti památky světového dědictví UNESCO prostřednictvím realizace opatření pro dlouhodobé zachování, údržbu a využití kulturního dědictví. Projekt bude podpořen finanční částkou 1 178 660,08 Eur z EFRR.

Monitorovací výbor podpořil rovněž čtyři Fondy malých projektů, které spravují euroregiony Neisse – Nisa – Nysa, Elbe/Labe, Erzgebirge/Krušnohoří a EUREGIO EGRENSIS. Cílem FMP je zintenzivnění přeshraničního setkávaní a výměny mezi občany, spolky, organizacemi a veřejnými institucemi. Celkem obdrží čtyři FMP částku 15,3 mil. Eur z prostředků Evropské unie.

Závěrem se členové MV, zástupci krajů a ostatní zúčastnění MV se rozloučili s dlouholetým vedoucím Řídícího orgánu Programu Dr. Rogerem Mackeldeyem a zároveň přivítali do funkce novou vedoucí Řídícího orgánu paní Nadju Franke.

Celé zasedání probíhalo v přátelské atmosféře. Další informace k Programu Interreg Česko – Sasko 2021-2027 jsou k dispozici na internetové adrese: www.sn-cz2027.eu.

MV Interreg 01













MV Interreg 02














MV Interreg 03


























Foto z jednání MV dne 29. 6. 2023

 
Zodpovídá: RNDr. Eva Poslová
Vytvořeno / změněno: 17.7.2023 / 17.7.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém