Orientační nabídka


 

Monitorovací výbor OP Spravedlivá transformace schválil první výzvy

Monitorovacího výbor Operačního programu Spravedlivá transformace, který má v uhelných regionech podpořit plynulý přechod od znečišťujícího způsobu výroby k udržitelné, odolné a klimaticky neutrální ekonomice, zasedal poprvé 3. listopadu. Zúčastnili se i zástupci Ústeckého kraje.
Tisková zpráva z 4.listopadu 2022
01
 

 
 

Členové MV diskutovali a následně schválili podmínky podpory pro strategické projekty, vouchery pro podnikatele a tematické výzvy. Jako první vyhlásí Ministerstvo životního prostředí výzvu pro předkládání strategických projektů, následovat budou tematické výzvy pro školy – konektivita a odborné učebny, digitalizaci a oběhové hospodářství.  Do konce roku budou také vyhlášeny výzvy pro Zastřešující projekty krajů na vouchery pro podnikatele. Finanční prostředky, které kraje dostanou z OPST, budou dále prostřednictvím krajských dotačních programů poskytovat žadatelům z řad malých a středních podnikatelů na podporu rozvoje podnikání a inovačních aktivit. „Příprava zastřešujících projektů bude pro kraj velmi náročná. Vyjednáváme s ministerstvem co nejvýhodnější podmínky tak, abychom pokryli potřeby co nejširšího spektra žadatelů v regionu,“ uvádí k současným aktivitám kraje radní Iva Dvořáková.

MŽP představilo základní parametry finančního nástroje Expanze, z něhož budou poskytovány malým a středním podnikům bezúročné půjčky prostřednictvím Národní rozvojové banky. Alokace pro Ústecký kraj je 600 milionů korun.

Ústecký kraj zastupuje v Monitorovacím výboru OPST  radní Iva Dvořáková, vedoucí odboru podpory podnikání, inovací a transformace Iva Tomešová a vedoucí odboru regionálního rozvoje Pavel Hajšman.

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 4.11.2022 / 4.11.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém