Orientační nabídka


 

Mostečtí pedagogové a studenti navštívili centrum Evropské unie

001
Studenti a pedagogové Vyšší odborné školy v Mostě v týdnu od 27. do 31. května poznávali fungování českých zahraničních agentur a institucí Evropské unie v Bruselu a Lucemburku. Rozmanitý vzdělávací program pro ně zajistilo Zastoupení Ústeckého kraje v Bruselu.
Tisková zpráva ze dne 31. května 2013
 

 
 

Studenti a pedagogové vyjeli na exkurzi v rámci projektu financovaného z operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, z priority zaměřené na praxe ve studiu na VOŠ.

 

Účastníci exkurze poznali fungování institucí EU, jako jsou Evropský parlament, Rada Evropské unie, Evropská rada, Evropský soudní dvůr a Evropský účetní dvůr v Lucemburku a poradního orgánu EU Výboru regionů. Studenti a pedagogové měli možnost zúčastnit se i plenárního zasedání Výborů regionů, které se konalo 30. května v prostorách Evropského parlamentu.

 

V rámci programu byla zorganizována zajímavá diskuze s europoslanci za Ústecký kraj Richardem Falbrem a Miroslavem Ouzkým, během které se probírala aktuální evropská témata – evropský rok občanství a informovanost občanů ČR o politikách EU.

 

V neposlední řadě proběhly poutavé přednášky a diskuze o aktivitách českých agentur působících v Bruselu, jako je CzechTrade, CEBRE (Česká podnikatelská reprezentace při EU) a CZELO (Česká styčná kancelář pro výzkum, vývoj a inovace).

 

Všichni účastníci exkurze program shledali zajímavým a přínosným pro své budoucí působení – ať již na půdě školy či při své budoucí profesi.

 


Zdroj: Ing. Jitka Zimová, Zastoupení Ústeckého kraje v Bruselu

 

01

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 31.5.2013 / 31.5.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém