Orientační nabídka


 

Myšák Bertík a pan B učili děti v Polepech bezpečnému chování v dopravním provozu

foto
Do mateřské školky v Polepech na Litoměřicku zavítali v rámci preventivní kampaně Myšák Bertík a pan B (Bezpečný) se svým představením, které má děti předškolního věku poučit o bezpečnosti na silnicích. Formou hry jsou děti seznámeni se situacemi, které je mohou potkat jako chodce nebo cyklisty. Hlavní role se ujal zpěvák a spoluautor programu Josef Melen. Na představení se přišla podívat také radní pro kulturu Jitka Sachetová.
Tisková zpráva ze dne 16. října 2015
 

 
 


Nejohroženější skupinou účastníků silničního provozu jsou právě děti a mládež do 18 let. Ti tvoří až šestinu účastníků všech dopravních nehod. „Od projektu, který je zacílen převážně na děti předškolního věku, si slibujeme položení základního kamene pro bezpečnost silničního provozu,“ sdělil Josef Melen, který v rámci téměř hodinového představení plní úlohu průvodce situacemi silničního provozu. K tomu mu napomáhají praktické rekvizity, jako jsou dopravní značky, reflexní vesty, kužele, kola, brusle, helma a další. „Také postava myšáka Bertíka je v představení velice důležitá, dokáže udržet dětskou pozornost a na situace, které mohou na silnicích nastat, se dívá očima dětí,“ doplnil Josef Melen. 

 

„Myslím si, že udržet pozornost hlavně dětí předškolního věku není lehké, ale představení dokázalo děti zaujmout a někdy až překvapivě dokázaly reagovat na podněty hlavních aktérů. Věřím, že představení v budoucnu zavítá do dalších školek v Ústeckém kraji,“ vyjádřila se radní pro kulturu Jitka Sachetová.

 

OSN vyhlásilo v rámci Globálního týdne bezpečnosti silničního provozu OSN celosvětovou kampaň Safe Kids Lives a Besip se k ní již na jaře připojil několika preventivními představeními ve vybraných školkách. Na rok 2015 bylo naplánováno 22 představení napříč celou republikou, na jaře se jich uskutečnilo devět a zbylá se odehrají nyní na podzim. Jedno z nich se uskutečnilo právě v Ústeckém kraji v mateřské školce v Polepech. 

foto
Představení formou hry, kdy pan B seznamuje Myšáka Bertíka s pravidly silničního provozu. Zde například klade důraz na nošení cyklistické helmy.

foto
Děti se aktivně zapojovaly do představení a dokázaly reagovat na podněty hlavních aktérů.

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto
Představení se zúčastnila také radní pro kulturu Jitka Sachetová.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 16.10.2015 / 16.10.2015 | Účinnost od-do: 16.10.2015-16.11.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém