Orientační nabídka


 

Myslivecká slavnost k poctě sv. Huberta

11
Na poslední srpnovou sobotu pozvala místní myslivecká společnost do Mikulova v Krušných horách na setkání myslivců a přátel krušnohorské přírody, konané v duchu tradic české myslivosti. Pozvání na setkání přijal i náměstek hejtmanky Ústeckého kraje Arno Fišera.
 

 
 

Tisková zpráva z 30. 8 2010

Na poslední srpnovou sobotu pozvala místní myslivecká společnost do Mikulova v Krušných horách na setkání myslivců a přátel krušnohorské přírody, konané v duchu tradic české myslivosti. Pozvání na setkání přijal i náměstek hejtmanky Ústeckého kraje Arno Fišera.

Celé myslivecké sobotní odpoledne uvedl koncert lovecké hudby v podání tria lesních rohů z Divadla opery a baletu Ústí nad Labem, doprovázený vystoupením hostů z Řádu sv. Huberta. Po úvodním průvodu z místa zahájení do prostoru myslivecké slavnosti se pozvaní hosté seznámili s ukázkami práce sokolníků, kde bylo představeno na 20 dravců včetně ukázky výcviku a lovu dravých ptáků s odborným výkladem.

„Jsem potěšen, že myslivecká sdružení v našem kraji dávají o sobě vědět a přispívají tak k aktivitám regionálního rozvoje,“ komentoval mysliveckou akci náměstek hejtmanky Arno Fišera. Podle něj je činnost mysliveckých společností i součástí péče o přírodu a životní prostředí. V Krušných horách se myslivci angažují i v programech, které mají za cíl obnovu lesních porostů.

Nebyla by to pravá myslivecká slavnost, aby nebyla ochucena něčím výjimečně zajímavým. O takový zážitek se postaral herec Václav Vydra, který plnil role jezdce, lovce i vypravěče. Předvedl  své jezdecké umění na koních, podělil se s účastníky slavnosti o své zážitky z honů i z hereckého života.

Nebylo by toho pravého mysliveckého setkání bez hudby a tance až do vyčerpání zásoby dobré nálady a bez myslivecké tomboly. Slavnost ukončilo pasování lovců jelenů a noční troubení. V průběhu celého odpoledne mohli návštěvníci využít laserovou střelnici a děti se mohly povozit na koních.

Akci podpořil Ústecký kraj.

1

2
 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 31.8.2010 / 31.8.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém