Orientační nabídka


 

Na Děčínsku o sociálních službách a korekci

1
Především problematika korekce pro regionální operační program, ale také nový katalog sociálních služeb či opravy silnic po zimě. To byla zásadní témata, o kterých diskutovali starostky a starostové z okresu Děčín s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem na hejtmanském dni v Městské knihovně Děčín, kde jej přivítal primátor František Pelant.
Tisková zpráva ze dne 12. dubna 2013
 

 
 

„Setkání se starosty jsou dobrou příležitostí probrat témata, která jsou specifická pro jednotlivé okresy. Na Děčínsku a zejména v jeho severní části je to bezpečnost a problematika sociálně vyloučených lokalit,“ řekl hejtman Bubeníček. Představil starostům nejdůležitější kapitoly programového prohlášení krajské koalice, např. plány a záměry v oblasti zdravotnictví, školství, dopravy či zaměstnanosti. Starostům byla také představena digitální i papírová verze nového katalogu sociálních služeb, ve kterém neodborná veřejnost nalezne ucelený přehled poskytovatelů sociálních služeb na území kraje. Jedná se o výstup dvouletého projektu, na kterém Ústecký kraj pracoval.

 V rámci diskuze se především vyjasňovaly názory na problematiku korekce nařízené České republice za chybovost v operačním programu Severozápad. Otázka odpovědnosti za chyby a budoucnost programu leží na srdci nejen starostům, ale i krajskému vedení. Dalším zajímavým podnětem byl nápad na vytvoření koncepce pro udržitelnost života v pohraničních oblastech. Hejtman Bubeníček přislíbil, že se touto záležitostí bude zajímat při dalším výjezdu přímo do malých obcí u hranic.

O setkání s hejtmanem byl mezi starosty Děčínska velký zájem. Další hejtmanský den, tentokrát pro okres Teplice, se uskuteční 14. května v Regionálním muzeu v Teplicích.

Kontakt:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 726

Mob.:+420 737 203 666

Mail:   hanackova.m@kr-ustecky.cz

1
Hejtman Oldřich Bubeníček v rozhovoru s primátorem města Děčín Františkem Pelntam, jeho náměstkem Pavlem Sinkem a poslancem Jaroslavem Foldynou.

2

3
Katalog sociálních služeb si starostové mohli odvézt

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 12.4.2013 / 12.4.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém