Orientační nabídka


 

Na Dni záchranářů lidé zažili dopravní nehodu i přílet vrtulníku

001
Nádherné počasí, tisíce lidí a předání darů v celkové hodnotě 12 a půl milionu korun – tak by se dal charakterizovat další Den záchranářů Ústeckého kraje, který dnes obsadil Centrum bezpečné jízdy Polygon v Mostě. Tradičně se na něm prezentovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje. Akci navštívila i hejtmanka Jana Vaňhová.
Tisková zpráva z 24. června 2012
 

 
 

Pro návštěvníky byl tradičně připraven bohatý program, který byl zaměřen na představení práce policistů, leteckých záchranářů, zdravotníků, profesionálních i dobrovolných hasičů, kynologů a dalších souvisejících profesí. Dohromady tvoří Integrovaný systém Ústeckého kraje, který kraj pravidelně podporuje prostřednictvím věcných darů. V letošním roce bylo rozdáno potřebné vybavení v celkové hodnotě 12,5 milionu korun.

„Ústecký kraj záchranný systém každoročně finančně podporuje, aby byl funkční, náležitě odborně vycvičený a profesionálně vybavený. I dnes budeme předávat dary, které pomohou záchranné práce vykonávat ještě lépe,“ řekla v úvodu Jana Vaňhová, která po zahájení předávala zástupcům jednotlivých složek zakoupené dary. Kromě hejtmanky přítomné přivítali členka Senátu Parlamentu ČR Alena Dernerová a členové Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Gabriela Hubáčková a Josef Šenfeld.

Ústecký kraj rozdal šeky Hasičskému záchrannému sboru ÚK, Zdravotní záchranné službě ÚK, Krajskému ředitelství policie ÚK a Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů – kraj Ústecký.

Hasičský záchranný sbor – hodnota šeku 2 394 880 Kč

Zdravotní záchranná služba ÚK – hodnota šeku 2,2 mil. Kč

Krajské ředitelství policie ÚK - hodnota šeku 2 783 859 Kč, zároveň byl předán minibus FORD v hodnotě 890 334 Kč, který je již zahrnut v hodnotě šeku

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů – kraj Ústecký – hodnota šeku 1 134 732 Kč

 

Šeky budou využity pro nákup dalšího potřebného vybavení a techniky.

 

Dále bylo předáno 7 motorových stříkaček TOHATSU VC85BS v hodnotě 238 680 Kč. Dar obdrží Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů – kraj Ústecký, město Česká Kamenice, město Chřibská, město Bohušovice nad Ohří, Obec Líšťany, obec Braňany a město Duchcov.

Město Litvínov obdrželo nafukovací člun Bombard Typhoon 420 S.

Dalších 50 plovoucích čerpadel AMPHIBIO 1500/GXV390 si obce a jednotky Sborů dobrovolných hasičů obcí Ústeckého kraje vyzvedávaly v průběhu celého dne. 

70 obcí pak obdrží od Ústeckého kraje Pracovní stejnokroj PS II (celkem 319 ks v celkové částce 353 tis. Kč), které si vyzvednou na krajském úřadě.

„Integrovaný záchranný systém Ústeckého kraje – to jsou policisté, strážníci, zdravotníci, záchranáři, letečtí záchranáři, profesionální hasiči, dobrovolní hasiči a humanitární organizace. Pomáhají nám při povodních, haváriích, požárech a v mnoha dalších případech. Ještě jednou všem složkám moc děkuji za dosavadní výbornou spolupráci a pomoc,“ dodala hejtmanka.

Kromě předávání darů byly na programu výcvik služebních psů, simulovaná dopravní nehoda, ukázka letecké záchranné služby, policejní historie, slanění z vrtulníku, ukázka činnosti vznášedla a mnoho dalšího. Návštěvníci se mohli také zapojit do soutěží Ústeckého kraje. Výherci byli losováni přímo na místě. Ceny vítězům předával radní pro oblast školství, mládeže a sportu Petr Jakubec. K poslechu hrála kapela Flash Joy.

Celý den, od 10 do 16 hodin, do Centra bezpečné jízdy Polygon Most proudily tisíce lidí. Na místo je vozila zajištěná kyvadlová doprava, která byla zdarma stejně jako vstup.

Pořadatelem akce je Ústecký kraj spolu s Krajským ředitelstvím policie Ústeckého kraje a ve spolupráci s Centrem bezpečné jízdy Polygon Most.

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

01
Akce přilákala v průběhu dne tisíce lidí.

01
Hejtmanka Jana Vaňhová předává šek Ilju Deylovi, řediteli ZZS ÚK.

01
Předané šeky (zleva): Roman Vyskočil, HZS ÚK, Ilja Deyl, ZZS ÚK, Tomáš Lansfeld, KŘP ÚK, Jiří Henc, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů - kraj Ústecký

03
Předávání motorových stříkaček

01
Ukázka techniky, která se na Dni záchranářů předávala.

01
Vyhodnocení soutěže Ústeckého kraje: Cenu předává radní Petr Jakubec.

01
Stánek Ústeckého kraje v obležení. Lidé měli zájem o soutěž i propagační materiály.

01
Simulovaná dopravní nehoda

01

01
Slanění z vrtulníku

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 24.6.2012 / 24.6.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém