Orientační nabídka


 

Na konferenci Podpora sociálního podnikání v Ústeckém kraji navázal tematický Jarmark

V eventovém sále Inovačního centra Ústeckého kraje se uskutečnila první konference zaměřená na podporu sociálního podnikání v Ústeckém kraji. Úvodního slova se ujal Jiří Kulhánek, 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje, pod jehož záštitou byla celá akce realizována.
Tisková zpráva ze dne 19. března 2024
Podpora sociálního podnikání
 

 
 
Zájem o konferenci byl nad očekávání, svou účast stvrdilo registrací 48 zájemců, dorazilo i pár zájemců, kteří se už registrovat nestihli. Pozvání přijali i kolegové z Pardubického a Libereckého kraje, krom zástupců sociálních podniků se konference zúčastnili v hojném počtu i zástupci Úřadu práce ČR a zástupci poskytovatelů sociálních služeb.

V rámci konference byla prezentována aktivní podpora sociálního podnikání samotným krajem formou dotačního programu a představena byla další plánovaná podpora. Pozvání přijali Ondřej Závodský z ministerstva práce a sociálních věcí, který pohovořil o připravovaném zákoně o sociálním podnikání, Markéta Vinkelhoferová, předsedkyně správní rady spolku TESSEA, který zastřešuje sociální podniky z celé ČR a prosazuje jejich zájmy, a zároveň je sama zakladatelkou sociálního podniku.

Pozvání dále přijala Michaela Formánková, ředitelka Národní rozvojové banky, která představila Program S-podnik plus – zvýhodněný úvěr pro sociální podniky. Se svými krátkými vstupy se zde prezentovalo i několik sociálních podniků působících v našem regionu - DecorEn, FOKUS LABE, Masopust gastro, PROMETHEUS Effect, BOK&LK a Veřejné stravování cz. 

Současně s touto akcí byl uspořádán i malý Jarmark sociálních podniků. Celá akce proběhla ve velmi příjemné atmosféře, a nakonec byl zaznamenán i pozitivní ohlas. Všem zúčastněným ještě jednou děkujeme za účast, za své příspěvky, a hlavně za aktivní podporu dobré věci.

První ročník konference Podpora sociálního podnikání
První ročník konference Podpora sociálního podnikání

Jarmark sociálních podniků
Jarmark sociálních podniků

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 19.3.2024 / 19.3.2024 | Zveřejnit od: 19.3.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém