Orientační nabídka


 

Na krajském úřadě jednal projektový tým BROÚKu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Na krajském úřadě jednal projektový tým BROÚKu
Pracovní tým projektu Budoucí rozvoj Ústeckého kraje se sešel na dalším z pravidelných jednání. Zúčastnili se ho zástupci řídícího výboru projektu v čele s náměstkem a zástupcem hejtmana Radkem Vonkou a pracovníci odboru regionálního rozvoje krajského úřadu, který projekt administruje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 22.5.2006

 

Na krajském úřadě jednal projektový tým BROÚKu

 

Pracovní tým projektu Budoucí rozvoj Ústeckého kraje (BROÚK) se sešel na dalším z pravidelných jednání. Sešli se něm zástupci řídícího výboru projektu v čele s náměstkem a zástupcem hejtmana Radkem Vonkou a pracovníci odboru regionálního rozvoje krajského úřadu, který projekt administruje. Nejdůležitějším tématem jednání bylo schválení dalších akcí, kterým se bude kraj prostřednictvím projektu BROÚK věnovat.

V rámci BROÚKu vznikne například metodický podklad pro zpracování strategie rozvoje lidských zdrojů. Kraj dosud nemá tuto strategii, důležitou pro další čerpání z příslušných evropských fondů, připravenou a právě metodický podklad, který například určí co bude obsahovat a kdo se na jeho tvorbě bude podílet, by měl být prvním krokem k jejímu vytvoření.

            V rámci projektu BROÚK se také kraj zapojí do projektů pro regeneraci měst Chomutov-Most a Ústí nad Labem. „Pokusíme se tyto dva projekty pilotně připravit co se týče jejich systému a organizace. Nebudeme městům říkat jak mají provádět svou obnovu, ale připravíme v rámci BROÚK jakýsi vzor jak postupovat při tvorbě a řízení takto zaměřeného projektu. Myslím, že pro univerzální podklad, který popíše jak by u takového projektu měli spolupracovat například podnikatelé a místní samospráva, se v našem regionu najde široké využití,“ uvedl Radek Vonka.

             Projekt BROÚK je zaměřen na zvýšení absorpční kapacity Ústeckého kraje. Kraj se jeho prostřednictvím snaží různými způsoby pomoci například malým obcím, neziskovým organizacím nebo podnikatelům se získáním peněz z evropských strukturálních fondů. V rámci projektu jsou tak například pořádány semináře a školení pro potenciální příjemce dotací. Z prostředků, které Ústecký kraj na realizaci projektu BROÚK získal také přispívá na provoz celkem 22 kanceláří regionálních rozvojových center, která v rámci projektu Budoucí rozvoj Ústeckého kraje vznikla. Kraj hradí jejich provozní náklady, mzdy pracovníků a financoval také jejich vybavení. Celkové náklady projektu jsou 47 milionů korun, Ústecký kraj se na něm podílí 12,5%, tj. přibližně 6 miliony korun.

 

 

 

 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Na krajském úřadě jednal projektový tým BROÚKu

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 24.5.2006 / 24.5.2006 | Zveřejnit od-do: 23.5.2006-23.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém