Orientační nabídka


 

Na krajském úřadě proběhl 1. workshop multidisciplinární spolupráce v oblasti adiktologie v Ústeckém kraji

Ve středu 27. dubna 2022 proběhlo na krajském úřadě setkání v rámci Reformy psychiatrické péče, které bylo věnované multidisciplinární spolupráci v oblasti adiktologie. Jednalo se o první workshop na toto téma, plánována jsou opakovaná setkání, příští proběhne přibližně za další čtyři měsíce.
Tisková zpráva ze dne 27. dubna 2022
SV
 

 
 

Problematika závislostí a závislostního chování je úzce spjatá s problematikou duševního zdraví. Zkušenosti z terénu hovoří o markantním nárůstu duálních diagnóz, také proto jsou osoby závislé jednou z cílových skupin, na které je transformace psychiatrické péče zaměřena. Smyslem setkání bylo sdílení nových informací a výzev v rámci adiktologické péče, sdílení zkušeností, navázání kontaktů a posílení vzájemné spolupráce.

Workshopu se účastnilo na 30 odborných pracovníků, kteří působí ve zdravotnických a sociálních službách a setkávají se s osobami s problémem závislosti v kombinaci s duševním onemocněním. Jednalo se o odborníky z psychiatrických nemocnic, Center duševního zdraví, organizace Fokus Labe a adiktologických sociálních služeb.

Přítomné přivítali za Krajský úřad Ústeckého kraje Ing. Petra Lafková, MPA, vedoucí odboru sociálních věcí a Ing. Petr Severa, vedoucí odboru zdravotnictví. Workshop zahájila PhDr. Lenka Krbcová Mašínová, gestorka projektu Multidisciplinarita Ministerstva zdravotnictví ČR, která seznámila přítomné se zaváděním multidisciplinární spolupráce v Ústeckém kraji.

Následně zazněly příspěvky zaměřené na konkrétní zkušenosti s tímto přístupem v různých organizacích – v Psychiatrické léčebně Červený Dvůr (ředitel MUDr. Jiří Dvořáček), v Multidisciplinárním adiktologickém týmu DRUG-OUT Klub, z. s. (Mgr. Ilona Šulcová, Bc. Ondřej Lazarčík), v Centru duševního zdraví (Mgr. Jana Hostovská) a v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice (Bc. Lenka Syrová, Ilona Vecková).

Reforma péče o duševní zdraví
Reforma péče o duševní zdraví

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 27.4.2022 / 27.4.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém