Orientační nabídka


 

Na krajském úřadě proběhl workshop k Transformačnímu centru Ústeckého kraje

Pro zastupitele Ústeckého kraje a zástupce měst a obcí proběhl na krajském úřadě workshop k Transformačnímu centru Ústeckého kraje, které plánuje vybudovat Ústecký kraj v rámci strategických transformačních projektů v Ústí nad Labem.
Tisková zpráva ze dne 30. srpna 2022
Transformační centrum Ústeckého kraje
 

 
 
Workshopu se zúčastnili zástupci Ústeckého kraje v čele s radní pro oblasti strategie přípravy a realizace projektů Ivou Dvořákovou, představitelé krajského úřadu, Inovačního centra Ústeckého kraje, Datového centra Ústeckého kraje, Energetického centra Ústeckého kraje a Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje a zástupci měst i obcí Ústeckého kraje. 

„Náš projekt Transformačního centra Ústeckého kraje je ze strany různých organizací v České republice hodnocen velmi pozitivně, za což jsem velmi ráda,“ sdělila v úvodu jednání radní Iva Dvořáková. Připomněla také, že by projekt měl být financován z Operačního programu Spravedlivá transformace. 

Transformační centrum bude zajišťovat veřejné služby v klíčových oblastech pro transformaci kraje. Tyto služby představují čtyři pilíře. První pilíř se zaměřuje na datové služby (portál PORTABO, internet věcí, práce s daty), druhý výrazně rozšiřuje činnost Inovačního centra Ústeckého kraje směrem ke službám technologického centra, třetí pilíř je zaměřen na energetiku (nové trendy a technologie, komunitní energetika, energetická chudoba) a konečně čtvrtý pilíř komplexně řeší krajinu po těžbě, revitalizaci brownfieldů a rozvojové plány kraje. Ke každému pilíři proběhla krátká diskuse.

Další informace k Transformačnímu centru Ústeckého kraje naleznete na stránkách Regionální stálé konference Ústeckého kraje.

Na krajském úřadě proběhl workshop k Transformačnímu centru Ústeckého kraje
Na krajském úřadě proběhl workshop k Transformačnímu centru Ústeckého kraje

 

Na krajském úřadě proběhl workshop k Transformačnímu centru Ústeckého kraje
 


 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 30.8.2022 / 30.8.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém