Orientační nabídka


 

Na krajském úřadě se konala konference domácí násilí pod lupou – 15 let prevence domácího násilí v Ústeckém kraji

Dne 3. září 2021 proběhla na Krajském úřadě Ústeckého kraje konference k tématu domácího násilí ve spolupráci Ústeckého kraje se Spirálou, Ústecký kraj, z. s. Úvodní slovo přednesla Drahomíra Karasová, předsedkyně Výboru pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva Ústeckého kraje.
Tisková zpráva ze dne 7. září 2021
doc. Čírtková
 

 
 
K tématu domácího násilí nejprve vystoupila vedoucí krajského intervenčního centra Martina Vojtíšková, která rekapitulovala uplynulé období v oblasti prevence domácího násilí v našem kraji. Dále byly týmem pracovnic Intervenčního centra přestaveny 3 kazuistiky jejich klientů, které komentovala jedna z největších odbornic tohoto tématu docentka Ludmila Čírtková.

U těchto příběhů docentka Čírtková také vysvětlovala partnerskou dynamiku ve vztazích. Ve svém vlastním příspěvku se věnovala psychickému násilí a upozorňovala na důležité aspekty, které ukazují na to, zda se jedná či nikoli v daném vztahu o domácí násilí. Čtvrtý příspěvek konference byl věnován projektu „Šance – domov bez násilí“, kde byly rozebírány asistované kontakty, jejich pravidla a omezení. Poslední příspěvek vysvětloval právní minimum související se zákonem o obětech trestných činů.

Konference byla podpořena Ministerstvem vnitra z Programu prevence kriminality na místní úrovni 2021, kdy konference je jednou z řady vzdělávacích činností z projektu Ústeckého kraje, jehož cílem je zvyšování kompetencí odborných pracovníků, kteří pracují také s oběťmi domácího násilí.

doc. Čírtková
doc. Ludmila Čírtková

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 7.9.2021 / 7.9.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém