Orientační nabídka


 

Na krajském úřadě se mluvilo o duševním zdraví a psychohygieně

Ústecký kraj ve spolupráci s Pedagogicko-psychologickou poradnou Ústeckého kraje uspořádal v prostorách krajského úřadu konferenci Duševní zdraví na dosah II. Zaměřovala se na tematiku primární prevence rizikového chování a podpory duševního zdraví ve školách a školských zařízeních. Na akci nechyběla krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková či ředitelka Pedagogicko-psychologické poradny Ústeckého kraje Ingrid Štroblová.
tisková zpráva ze dne 3. října 2023
01
 

 
 
„V minulém roce jsme pořádali konferenci Duševní zdraví na dosah I. Protože byla úspěšná, rozhodli jsme se uspořádat konferenci, která na ni navazuje. Na akci vystoupili odborníci v oblasti prevence rizikového chování a vzdělávání i ředitelé škol nacházejících se na území Ústeckého kraje. Účastníkům byly představeny výsledky výzkumu duševního zdraví a rizikového chování žáků v Ústeckém kraji či pohled na dušení zdraví dětí a mladých očima dospělých. Dozvěděli se také, že nezbytnou součástí života pedagoga je psychohygiena čili péče o své dušení zdraví. Přednášející se také podělili o své zkušenosti a příklady dobré praxe,“ shrnula program radní Jindra Zalabáková

Konference je součástí projektu Podpora duševního zdraví ve školách Ústeckého kraje podpořeného Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci Výzvy pro podávání žádostí na aktivity v oblasti primární prevence rizikového chování a podpory duševního zdraví ve školách a školských zařízeních pro rok 2023.

1
Konferenci zahájila radní Jindra Zalabáková

 

2
Vystoupily zde kapacity ve svém oboru

 

3
Součástí programu byla i prezentace organizací a spolků zaměřujících se na vzdělávání, výchovu i zdravotní prevenci

 

4
 


 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 3.10.2023 / 3.10.2023 | Zveřejnit od: 3.10.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém