Orientační nabídka


 

Na krajském úřadu se sešli zájemci o ekoporadenství

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Počátkem května 2006 se konalo v sídle Krajského úřadu Ústeckého kraje školení pro pracovníky environmentálních a poradenských center pod názvem "Ekoporadenství v Ústeckém kraji". Tato vzdělávací akce byla uspořádána v rámci projektu
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 4.5.2006

 

Na krajském úřadu se sešli zájemci o ekoporadenství

 

Počátkem května 2006 se konalo v sídle Krajského úřadu Ústeckého kraje školení pro pracovníky environmentálních a poradenských center pod názvem „Ekoporadenství v Ústeckém kraji“. Tato vzdělávací akce byla uspořádána v rámci projektu „Ústecký kraj – kraj přírody i člověka“. Na tento projekt získal Ústecký kraj finanční podporu, která přesahuje 11 miliónů korun.

Projekt byl podpořen ve 2. výzvě grantového schématu „Síť environmentálních informačních a poradenských center“, vyhlášeného MŽP v rámci Opatření 4.2 Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů, v němž se rozdělují prostředky Evropského sociálního fondu (ESF) na projekty neinvestičního charakteru. Přidělená dotace je hrazena ze 75% z prostředků ESF a z 25% z prostředků státního rozpočtu ČR.

Garantem a koordinátorem  projektu Ústecký kraj – kraj přírody i člověka“ je odbor evropských projektů Krajského úřadu Ústeckého kraje. Na realizaci projektu se kromě příjemce podpory, Ústeckého kraje, podílí 6 partnerů , kterými jsou Středisko ekologické výchovy SEVER Litoměřice, Český svaz ochránců přírody TILIA Ústí nad Labem, Podkrušnohorský zoopark Chomutov, EKODOMOV se sídlem v Praze, Fakulta životního prostředí UJEP Ústí nad Labem a Střední školy Educhem, a.s., Meziboří. 

Projekt přispěje ke vzniku poradenských a informačních center při Domě Dětí a mládeže v Postoloprtech, Střední zemědělské a ekologické škole v Žatci, při Gymnáziu v Kadani a v rámci okresu Teplice ve městě Bílině. Kromě toho také napomůže k rozšíření činnosti 6 environmentálních poradenských a informačních center, která jsou již v provozu (Centrum ekologické výchovy Meluzína Děčín – Libverda, Ekocentrum města Děčín, Občanské sdružení Šťovík Teplice, Středisko ekologické výchovy SEVER Litoměřice, Český svaz ochránců přírody TILIA Ústí nad Labem, Podkrušnohorský zoopark Chomutov). Tematický obsah školení se skládal z obecné části, úvod do ekoporadenství, metody poradenství, systémové poradenství, nástroje, produkty a standardy kvality poradenských služeb. V rámci praktické části školení byly účastníkům předány konkrétní zkušenosti se službou Zelený telefon a ekoporadenství v Ekologickém centru Most pro Krušnohoří (systém aktivního informování veřejnosti, zajištění efektivní komunikace s průmyslovými podniky, veřejnou správou a veřejností a hledání společných řešení environmentálních problémů v regionu). Obecnou část školení lektorovala Mgr. Kamila Kanichová, výkonná ředitelka Sítě ekologických poraden (STEP) se sídlem v Ostravě a zkušenosti z praxe předala Ing. Soňa Hykyšová, vedoucí Ekologického centra Most pro Krušnohoří se sídlem v Mostě.

 

 

 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 15.5.2006 / 15.5.2006 | Zveřejnit od-do: 15.5.2006-15.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém