Orientační nabídka


 

Na londýnské konferenci k projektu EMPAC došlo i na podpis memoranda

001
Ústecký kraj uzavřel memorandum o spolupráci s londýnskou částí Ealing, samosprávným územím Londýna. Za Ústecký kraj podepsal memorandum první náměstek hejtmana Stanislav Rybák, za Ealing Judith Finlay. Slavnostního aktu se zúčastnil také starosta Ealingu Tej Ram Bagha. Podpis memoranda završil tříletou spolupráci při realizaci projektu EMPAC s londýnskou částí Ealing.
Tisková zpráva ze dne 13. března 2015
 

 
 

Memorandum deklaruje rozvoj spolupráce v oblasti vzdělávání a sociální problematiky, řešení integrace přistěhovalců a rodin sociálně vyloučených nebo sociálním vyloučením ohrožených.  

Delegaci Ústeckého kraje, vedenou náměstkem hejtmana Ústeckého kraje Stanislavem Rybákem doprovodili Martin Klika, radní Ústeckého kraje pro oblast bezpečnosti a sociální věci, Radka Soukupová, ředitelka odboru pro sociální začleňování MPSV a Martin Šimáček, ředitel Agentury pro sociální začleňování při Úřadu vlády ČR.

Závěrečné konference se zúčastnil i pracovní team projektu Ústeckého kraje, zástupci dalšího projektového partnera Město Bologna, političtí představitelé partnerských institucí, učitelé, sociální pracovníci a experti na sociální problematiku. Práce na projektu EMPAC  (Zapojení rodičů a dětí migrantů – dosažení vyšší úspěšnosti v dětských centrech a školách) představuje první společnou zkušenost ve spolupráci Ústeckého kraje a londýnské části Ealing při řešení sociální problematiky. Společná práce na projektu vnesla nový pohled na řešení sociálních problémů a umožnila zavádění nových postupů při práci se skupinami ohroženými sociálním vyloučením. K tomu významně přispěla vstřícnost londýnského partnera, který pracovníkům Ústeckého kraje umožnil poznat systém práce s cílovou skupinou přímo ve svých dětských centrech, vzdělávacích a školských zařízeních.

 

Zdroj: Jana Nedrdová, vedoucí oddělení strategie, Krajský úřad Ústeckého kraje

 

01
Náměstek hejtmana Stanislav Rybák při zahájení konference.

02
Náměstek hejtmana  a starosta Ealingu Tej Ram Bagha.

03

05

 

 

 


 

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 13.3.2015 / 13.3.2015 | Účinnost od-do: 13.3.2015-15.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém