Orientační nabídka


 

Na návštěvě v Mondi Štětí

1
Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová navštívila závod Mondi Štětí a.s. a prohlédla si provoz. Ústecký kraj se snaží podporovat významné zaměstnavatele v regionu a spolupracovat s nimi na rozvoji kraje.
 

 
 

Tisková zpráva z 22. března 2011

 

Hejtmanku Vaňhovou a radní Janu Ryšánkovou přivítal ředitel společnosti Jan Žižka, který je seznámil se strukturou společnosti, její historií i koncepcí dalšího rozvoje. „V naší společnosti si zakládáme na dobrých vztazích, a to jak s našimi zaměstnanci, pro něž budujeme firemní kulturu, tak s naším okolím, s městy, obcemi a krajem,“ řekl ředitel Žižka. Záležitostí, v níž se spolupráce s krajem rozvíjí, je oblast dopravy. Závod je závislý na kamionových dodávkách dřeva ke zpracování, taková doprava ovšem značně zatěžuje okolní komunikace. Proto se společnost Mondi aktivně zapojila do stavby nového mostu v Počeplicích, zájem má také na úpravě mostu ve Štětí.

 

Hejtmanka si dále prohlédla jeden z největších papírenských strojů v Evropě, PS č. 5. Tento stroj vyprodukuje až 200 tisíc tun papíru ročně. Samotný areál firmy je značně rozlehlý a práci v něm má téměř 1000 zaměstnanců (zaměstnanců Mondi Štětí a ostatních firem v areálu). Vlastní papírna dokázala za posledních dvacet let desetkrát zvýšit produktivitu práce a zároveň poskytnout zajímavé pracovní příležitosti firmám v okolí.

 

Návštěva v závodě byla prvním krokem k další možné spolupráci. „Ústecký kraj si cení velkých zaměstnavatelů, zároveň se ale snažíme, aby se významní podnikatelé podíleli na rozvoji kraje a občanům tak kompenzovali svou činnost. Jednou z možností je uzavření Smlouvy o spolupráci,“ upřesnila hejtmanka Vaňhová.

 

Smlouvu o spolupráci má v současnosti Ústecký kraj uzavřenou s ústeckou Spolchemií, společnostmi CS Beton, Granette, Česká spořitelna, Čez, Severočeské doly, Czech Coal ad.

  

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

1
Ředitel Mondi Štětí a.s. Jan Žižka při představování společnosti. Naslouchá mu hejtmanka Jana Vaňhová a radní Ústeckého kraje Jana Ryšánková.

2
Na cestu do provozu je třeba se řádně připravit

3
Hejtmanka Jana Vaňhová přímo u výroby papíru v Mondi Štětí

4
Jeden z největších papírenských strojů v Evropě

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 22.3.2011 / 22.3.2011 | Účinnost do: 31.3.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém