Orientační nabídka


 

Na podnikatelském fóru zazněly novinky o dotacích na brownfieldy i nutnost podpory propuštěných horníků

001
Druhý ročník Podnikatelského fóra Ústeckého kraje právě dnes odstartoval v ústeckém hotelu Clarion. První den plný prezentací a workshopů si nenechalo ujít více než 150 hostů. Letošní fórum ovšem není jen o informacích o možnostech státní i regionální podpory podnikání. Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek spolu s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem představili blíže novinářům i dotační titul na využití brownfieldů pro podnikání či další kroky, které mají vést k finanční podpoře propuštěných horníků na Mostecku.
Tisková zpráva ze dne 13. června 2016
 

 
 

V obou dnech letošního podnikatelského fóra proběhnou prezentace ale i worshopy za účasti zástupců ministerstev, představitelů regionálních institucí, firem, výzkumných institucí, škol, ale také zahraničních hostů. Před hosty promluvil o podpoře vzdělávání či začínajících podnikatelů i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. „S podnikáním jde ruku v ruce podpora vzdělání. Žádný podnik se neobejde bez kvalifikovaných lidí. Podporujeme tedy nejen střední školy, ale také řemesla. V letošním roce Ústecký kraj vyhlásil poprvé i program pro začínající podnikatele. Ne každý má totiž možnost zainvestovat a otevřít si živnost, i když má pro své řemeslo nejlepší předpoklady a nadání,“ uvedl hejtman Bubeníček.

 

Cílem fóra je informovat o možnostech státní i regionální podpory podnikání, prezentovat region potenciálním investorům a společně s místními firmami definovat bariéry podnikání, které je třeba odstranit. Druhý den pan za účastí partnerů z Moravskoslezského a Karlovarského kraje proběhnou odborné diskuse o opatřeních k řešení socio-ekonomických problémů těchto strukturálně postižených krajů, mezi něž patří i Ústecký kraj. „Fórum účastníků mimo jiné představilo hostům nové dotační programy na podporu podnikání, které inicioval právě náš region a na jejichž vzniku jsme se podíleli. Jedním z nich je program na regeneraci starých průmyslových areálů, který schválila vláda a alokovala ta pro strukturálně postižené kraje 2 miliardy Kč na vytvoření nových rozvojových ploch právě ze starých nevyužívaných objektů,“ komentovala Gabriela Nekolová, předsedkyně Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje. V jedné z diskuzí se hovořilo i o zaměstnanosti v našem regionu a rozvoji dalších pracovních příležitostí. „Jsem rád, že jsme se tady mohli dnes sejít a otevřeně hovořit o krocích, které povedou například ke snížení nezaměstnanosti. I přesto, že v rámci Evropské unie máme jednu z nejnižších nezaměstnaností, Ústecký kraj si bohužel v celorepublikovém měřítku vede opačně. Jsme se vědomi toho, že právě do tohoto kraje by měla mířit maximální podpora,“ dodal při tiskové konferenci ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Spolu s generálním ředitelem CzechInvestu Karlem Kučerou novinářům přiblížili program na přeměnu brownfieldů.

 

Své úspěchy i výsledky spolupráce především se vzdělávacími a výzkumnými organizacemi představili také firmy působící v regionu. Mezi jinými ryze česká TOS Varnsdorf, která letos otevírá 4 třídy soukromé střední školy přímo v areálu závodu, nebo společnost Unipetrol, která letos zahajuje realizaci největší zakázky v petrochemickém průmyslu od roku 1989 v objemu 8,5 miliard. Současně se může pochlubit vynikající kooperací s VŠCHT a výzkumnou sférou. Přímo v areálu Chemparku v Záluží tak funguje univerzitní a výzkumně vzdělávací středisko. Fórum se koná i za účasti zahraničních hostů, například zástupců Saského státní ministerstva či mexické ambasády.



01
Zahájení letošního Podnikatelského fóra Ústeckého kraje.

02

03
Hejtman Oldřich Bubeníček při zahájení. 

 04
Radní Ústeckého kraje Martin Klika (vpravo) na podnikatelském fóru. 

 05
Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek při tiskové konferenci

 07
Na tiskové konferenci vystoupil i generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera. 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 13.6.2016 / 13.6.2016 | Účinnost od-do: 13.6.2016-13.7.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém