Orientační nabídka


 

Na stavbě stanice nového plynovodu GAZELA v Brandově

J.Vaňhová a J. Nehoda
S postupem prací na hraniční předávací stanici nového vysokotlakého plynovodu GAZELA v Brandově (o. Most) v Krušných horách se v pondělí 18. července seznámila na kontrolním dnu také hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 18. července 2011

 Tato stavba patří k nejvýznamnějším investičním akcím, které v současné době probíhají na území Ústeckého kraje. Po svém uvedení do provozu bude tato stanice, také strategickým prvkem energetické bezpečnosti nejen pro kraj, ale i pro celou Českou republiku, a proto jsem ráda, že jsem zde mohla tomuto projektu opětovně vyjádřit podporu,“ uvedla během své návštěvy hejtmanka.  Stavba hraniční předávací stanice Brandov, která byla zahájena v polovině října loňského roku a její dokončení je plánováno na říjen letošního roku,  má klíčový význam pro nově budovaný vysokotlaký plynovod GAZELA. Ten představuje novou cestu pro přepravu zemního plynu v rámci Evropské unie. Podle Jana Nehody, jednatele společnosti NET4GAS, která do realizace projektu investuje přes 10 miliard korun „v případě přerušení dodávek plynu přes Ukrajinu bude mít plynovod GAZELA strategický význam nejen pro Českou republiku, ale i pro všechny okolní evropské země.“

Hejtmanka Jana Vaňhová během své návštěvy vysoce ohodnotila spolupráci společnosti NET4GAS nejen s krajem, ale také se všemi obcemi, které leží v trase nově budovaného plynovodu GAZELA na území Ústeckého kraje. „Zvláště si cením toho, že společnost NET4GAS, jako investor, svým grantovým programem pamatuje při své činnosti na území kraje nejen na šetrnost k životnímu prostředí, ale také na podporu obcí, které jsou v trase nově budovaného plynovodu,“ řekla v této souvislosti Jana Vaňhová.

Plynovod GAZELA se stane součástí tzv. severní přepravní cesty, která do Evropy přivede zemní plyn z dosud málo využívaných nalezišť v Tjumenské oblasti. Jde o prodloužení plynovodů Nord Stream a OPAL, jejichž prostřednictvím bude plyn přepravován z Ruska po dně Baltského moře do Německa a následně až na hranice České republiky. Celková délka plynovodu GAZELA má být 166 km a má vést z Brandova k hraniční předávací stanici Rozvadov/Waidhaus. Zde se dále napojí na tranzitní soustavu MEGAL, kterou je plyn přepravován přes jižní Německo až do Francie.

Připravilo OTI ve spolupráci s Milanem Řepkou,

mluvčím společnosti NET4GAS, s.r.o.

 

1

2

3

4

5

6

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 18.7.2011 / 18.7.2011 | Schváleno / Zrušeno: 18.7.2011 / 17.8.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém