Orientační nabídka


 

Na Teplicku se starostové zajímají o sociální služby

1
O sociálních službách, dopravě, ale i možnému prolomení těžebních limitů diskutovali starostky a starostové z okresu Teplice na setkání s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem. Zájemci si mohli odvézt nově vzniklý katalog sociálních služeb.
Tisková zpráva ze dne 14. května 2013
 

 
 

Hejtman Bubeníček představil starostům nejdůležitější kapitoly programového prohlášení krajské koalice, např. plány a záměry v oblasti zdravotnictví, školství, dopravy či zaměstnanosti. „V okrese Teplice proběhlo naprosto bezproblémové sloučení tří velkých středních škol, které dnes dobře fungují. Jiné kraje, které ke slučování nepřistoupily včas, dnes řeší velké finanční problémy a musí se s demografickým vývojem stejně vyrovnat,“ připomněl hejtman často diskutované slučování.

Starostům byla také představena digitální i papírová verze nového katalogu sociálních služeb, ve kterém neodborná veřejnost nalezne ucelený přehled poskytovatelů sociálních služeb na území kraje. Jedná se o výstup dvouletého projektu, na kterém Ústecký kraj pracoval. O problematiku sociálních služeb a jejich zajištění se starostové zajímali i v souvislosti s pokrytím terénních služeb pro seniory v rámci okresu.

 V rámci diskuze se vyjasňovaly rozdílné názory na problematiku prolomení limitů těžby hnědého uhlí. Hejtman také zmínil aktuální vývoj v záležitosti korekce nařízené České republice za chybovost v operačním programu Severozápad. Momentálně musí ve věci jednat Vláda České republiky.

Na setkání se starosty byl přítomen také náměstek primátora Statutárního města Teplice Hynek Hanza a vedoucí odborů krajského úřadu Patra Lafková a Jindřich Franěk.. Další hejtmanský den, tentokrát pro okres Litoměřice, se uskuteční 19. června v Litoměřicích a 21. června v Roudnici nad Labem.

Kontakt:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 726

Mob.:+420 737 203 666

Mail:   hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

1
Hejtman Bubeníček v Rokokovém sále Regionálního muzea v Teplicích hovoří se starosty okresu Teplice

2

3

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 14.5.2013 / 14.5.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém