Orientační nabídka


 

Na třech místech kraje dostanou záchranáři nové prostory

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Sanitka
Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje se dočká tří nových výjezdových stanovišť s důstojným zázemím. Budou v Děčíně, Rumburku a v Roudnici n. L.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 29. 1. 2009

Zdravotnickou záchrannou službu na Děčínsku čekají podstatné změny.  Ale nejen tam, i v Roudnici nad Labem. Tři příspěvkové organizace Ústeckého kraje se přestěhují z dosavadních nevyhovujících prostor do nových.

„Nové stanice vybudujeme v Děčíně, Rumburku a také Roudnici nad Labem,“ říká Pavel Kouda, náměstek a zástupce hejtmanky Ústeckého kraje. Dodal, že v  Děčíně se jedná o rekonstrukci prostorů v ulici Ovocná , kde po dokončení vznikne jediné výjezdové stanoviště  zdravotnické záchranné služby v tomto městě.“ V současné době je záchranka umístěna na třech místech, a to na stanovišti Hasičské záchranné služby, v nemocnici a v ulici Ovocná. Po přesunutí  našich záchranářů z  nemocnice a  ze stanoviště hasičů vznikne výjezdové stanoviště, kde budou soustředěny všechny síly a prostředky zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje v Děčíně,“ říká krajský politik a dodává: „Předpokládané náklady na rekonstrukci budou činit  zhruba 19 milionů korun.“ Podle Pavla Koudy    se tím  vyřeší současně  i situace při případných povodních, kdy díky součinnosti s nemocnicí (v době povodní poskytne dočasné prostory pro část ZZS) bude zajištěno stanoviště ZZS na obou stranách Labe.

Ve  Šluknovském výběžku, v Rumburku, se jedná o vybudování nového výjezdového stanoviště, kam bude přemístěna ZZS, která je doposud v nájmu a využívá provozně nevyhovující prostory nemocnice 1. Zdravotní Rumburk, a.s. „Výstavba tohoto stanoviště je  nyní ve fázi zpracování projektové dokumentace. Předpokládané náklady na výstavbu budou představovat asi 25 mil. korun,“ říká zástupce kraje. Stanice záchranné služby se bude stěhovat také v Roudnici, letos to ale nebude. „Zatím jednáme s městem o pozemcích v areálu Podřipské nemocnice. Projekt by se měl začít připravovat  na jaře a v roce 2010 by mohla být stavba hotová,“ řekl náměstek hejtmanky. Roudničtí záchranáři zatím sídlí v bývalé budově Telecomu.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741,  737415959

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 29.1.2009 / 29.1.2009 | Zveřejnit od-do: 29.1.2009-20.2.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém