Orientační nabídka


 

Na základě čeho je možné uzavřít silnici?

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Nový Proud (Petr Polák)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ Nový Proud (Petr Polák) ze dne  24. 9. 2004

 

Dotaz (v původním znění):

Možná jsem se špatně vyjádřil, proto se zeptám ještě jednou alespoň na třetí otázku, kterou jsem Vám v pondělí zasílal: Na základě čeho je možné uzavřít silnici? (Nejde mi o obecný zákon, ale konkrétně, to znamená- které konkrétní důvody je nutno nalézt, aby jste rozhodli o uzavírce.) Jako příklad by mě (a samozřejmě především tisíce řidičů, které uzavírky postihují a také podnikatelé (v Trnovanech je pekárna), kteří přicházejí o velké peníze) zajímala uzavírka v Trnovanech u Litoměřic, která trvala měsíc (do minulého pátku). Jaký byl důvod? Jako občan a nejen novinář mám právo na podrobnou a konkrétní informaci. Jednoduše a lidsky řečeno: Jaké jsou konkrétní důvody, které donutily rozhodnout uzavřít silnici ne například na týden, ale na celý měsíc. Na objízdných trasách přitom současně probíhá také výstavba kanalizace a zároveň oprava železničního koridoru, takže si jistě umíte představit, s jakou netrpělivostí a kolik lidí na Vaši odpověď čeká.

 

Odpověď:

Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Ústeckého kraje je silničním správním úřadem ve věcech silnic I. třídy, tedy pro jakoukoliv činnost nebo práce prováděné na těchto silnicích (překopy, výkopy pro ukládání inženýrských sítí, opravy povrchů atd.). Vydání rozhodnutí není na jeho libovůli, ale na základě podané žádosti zhotovitele (případně stavebníka - investora), doložené všemi potřebnými náležitostmi, jako je např. souhlas obce, vlastníka pozemní komunikace a souhlasu příslušného orgánu Policie ČR. V případě silnice I/15 v obci Trnovany se jednalo o úplnou uzavírku od pekárny k železničnímu přejezdu pro výstavbu kanalizace(pro obec), spojené s úplnou opravou povrchu komunikace pro majetkového správce, jímž je Ředitelství silnic a dálnic ČR. Práce probíhaly na podkladě vydaných příslušných rozhodnutí zhotoviteli - Stavbám silnic a železnic, a.s. Ústí nad Labem.

            Silniční správní úřad při rozhodování dbá, aby uzavírka byla vždy omezena na co nejkratší dobu a objížďka byla řádně technicky zabezpečena, byla z hlediska provozu vyhovující a byl umožněn přístup k sousedním nemovitostem. Akce "kanalizace Trnovany" byla rozsáhlá, a trvala poněkud déle, byla však ukončena ještě před stanoveným termínem 3. října 2004.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.10.2004 / 17.7.2006 | Zveřejnit do: 31.12.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém