Orientační nabídka


 

Na nové městské vinici zasadili první révu hejtman společně s ústeckou primátorkou

v
Díky roudnickému vinaři a členu Cechu českých vinařů Janu Podrábskému a nápadu organizátora salonu Vinařské Litoměřice Pavla Kacerovského bude mít krajské město svou vinici. V pátek 9. září ve 14 hodin byla na Větruši slavnostně otevřena za účasti představitelů krajského města i kraje. Po konzultaci s Cechem českých vinařů byla pro vinici zvolena odrůda Cerason.
 

 
 

„Ústecký kraj se stává známým vinařským regionem. Je proto logické, že se i krajské město Ústí nad Labem k tradici pěstování vína hlásí. Cením si této aktivity a věřím, že nově založená městská vinice může přilákat do města a do kraje další turisty,“ řekl při zasazení révy hejtman Oldřich Bubeníček.

Základ městské vinice tvoří 45 hlav této pozdní odrůdy révy, vyšlechtěné v ČR. V rámci slavnostního otevření městské vinice zasadili na Větruši pět hlav vinné révy primátorka Věra Nechybová, náměstek primátorky Pavel Dufek, hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, rektor Univerzity J. E. Purkyně Martin Balej, zástupce Cechu českých vinařů Jan Podrábský a Pavel Kacerovský.

v

v

v

 

v

 

v

 

v
"Zakladatelé" městské vinice (zprava): rektor UJEP Martin Balej, náměstek primátorky Pavel Dufej, hejtman Oldřich Bubeníček, primátorka Věra Nechybová a Pavel Kacerovský

 

v

v

 

v

 

v

v




 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 9.9.2016 / 9.9.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém