Orientační nabídka


 

Nadační fond udělal radost neziskovým organizacím v Ústeckém kraji

001
Zástupci neziskových organizací Ústeckého kraje převzali z rukou krajského radního pro oblast školství, tělovýchovy a sportu Petra Jakubce šeky s výtěžkem ze sbírkové akce Nadačního fondu Albert. Zákazníci všech prodejen Albert v kraji společně přispěli díky svým nákupům na dětské projekty částkou více než čtvrt milionu korun.
Tisková zpráva z 8. února 2012
 

 
 

Výtěžek ze sbírky podpoří volnočasové a vzdělávací aktivity dětí v dětských domovech v Ústí nad Labem na Severní Terase (30 tisíc Kč) a v České Kamenici (29 400 Kč), dále vzdělávací aktivity v oblasti náhradní rodinné péče v Centru pro rodinu Terezín (95 tisíc Kč) a také projekty určené sociálně slabým rodinám od sdružení Spirála (50 tisíc Kč) a Oblastní charity Most (60 tisíc Kč).

 

„Vítám každou iniciativu, která má za cíl zlepšovat dětem v Ústeckém kraji život. Vážím si toho a věřím, že podpořené projekty pomohou naše děti lépe připravit na jejich budoucnost. Jménem Ústeckého kraje děkuji Nadačnímu fondu Albert,“ řekl Petr Jakubec.

 

Nadační fond Albert získal v rámci čtyřtýdenní sbírkové akce přes 5 milionů korun. Tyto prostředky rozdělí mezi více než 70 dětských domovů a neziskových organizací pomáhajících dětem a mladým lidem ze sociálně znevýhodněného prostředí ze všech krajů České republiky. Do sbírky přispěl každý zákazník, který nakoupil v průběhu akce zboží za více než 100 korun v prodejně Albert.

 

Projektový manažer Oblastní charity Most Petr Fadrhonos během předávání šeků představil projekt „Pojďme si hrát na rodiče“, který funguje tak, že děti si samy vydělávají peníze například úklidem, pomocí při vaření či jiných nenáročných pracích. Část získaných peněz pak musí investovat do povinných položek a s další částí se učí hospodařit pro své vlastní potřeby. Projekt je určený především dětem, které pocházejí z rodin, kde jsou rodiče nezaměstnaní. Alena Novotná z Dětského domova v Ústí nad Labem na Severní Terase zase vysvětlila, že u nich děti žijí v bytech s vychovatelem a vychovatelkou, kde fungují jako rodina a učí se tak běžným životním návykům.

 

Foto: Žaneta Proftová

 

01
Obdarované organizace Ústeckého kraje spolu s radním Petrem Jakubcem (třetí zprava) a se zástupci Nadačního fondu Albert

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 8.2.2012 / 8.2.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém