Orientační nabídka


 

Náměstek hejtmana Jiří Kulhánek navštívil Domovy sociálních služeb Kadaň a Mašťov

V minulém týdnu zahájil náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jiří Kulhánek cesty do příspěvkových organizací zřizovaných Ústeckým krajem v oblasti sociální. Jako první navštívil příspěvkovou organizaci Domovy sociálních služeb Kadaň a Mašťov. Příspěvková organizace poskytuje sociální služby pro seniory, pro osoby se zdravotním postižením, ale také pro mentálně postižené osoby a v neposlední řadě pro osoby s poruchou autistického spektra.
Tisková zpráva ze dne 19. dubna 2022
DSS Kadaň a Mašťov
 

Odkazy


 
 
Aktuálně v kraji probíhá analýza potřebnosti sociálních služeb s poruchou autistického spektra. „Tato analýza bude podkladem pro plánování a rozvoj sociálních služeb na roky 2023 a dále pro tuto cílovou skupinu,“ uvedl náměstek Jiří Kulhánek

Domovy sociálních služeb Kadaň a Mašťov plánují v budoucnu rozšířit sociální služby pro osoby s poruchou autistického spektra, konkrétně rozšířit pobytovou formu služby a zřídit službu denní stacionář. Za tímto účelem již kraji předložila investiční záměr. 

Náměstek Jiří Kulhánek zhlédl další investiční záměr, konkrétně na rozšíření přístavby Domova pro seniory v Mašťově využitím vlastního pozemku. Cílem tohoto projektu je rozšíření a zkvalitnění služeb pro klienty domova pro seniory. S ohledem na ty, kteří mají sníženou schopnost pohybu, a vozíčkáře budou veškeré vstupy bezbariérové. Zároveň je počítáno se zbudováním sociálního zařízení pro klienty a vozíčkáře včetně umyvadel. V přístupové zóně je plánována zimní zahrada a kuřárna. 

V plánu je vybudování cvičné kuchyně s jídelním koutem pro cca 35 uživatelů, ergo dílny a relaxační místnosti pro muzikoterapii, aromaterapii, předčítání, besedy s hosty, klub seniorů. Relaxační místnost by se využila pro příležitostné akce a pro školení zaměstnanců. Investiční záměr projednala dne 14. dubna 2022 Komise investiční a majetková Rady Ústeckého kraje.

DSS Kadaň a Mašťov
Náměstek hejtmana Jiří Kulhánek diskutuje možný investiční záměr

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 19.4.2022 / 19.4.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém