Orientační nabídka


 

Náměstek hejtmana Jiří Kulhánek zavítal do Šluknovského výběžku

Ve středu 11. května 2022 zamířil náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jiří Kulhánek na návštěvu do Šluknovského výběžku, kde diskutoval s řediteli dvou příspěvkových organizací – Domov Severka Jiříkov a Domov Brtníky – o financování sociálních služeb, nárůstu cen energií a plánovaných investičních akcích.
Tisková zpráva ze dne 12. května 2022
Domov Brtníky
 

 
 
Nově postavený objekt Domov Severka v Jiříkově slouží klientům služby již deset let. Tradice tohoto zařízení však sahá do poloviny 19. století. Objekt má kapacitu 100 míst s možností ubytování ve dvoulůžkových a jednolůžkových pokojích. Cílovou skupinou jsou osoby starší 27 let, trpící chronickým duševním onemocněním, zejména schizofrenií. Zařízení navazuje na služby psychiatrických léčeben. Potřeba obdobných služeb je v kraji stále více poptávána, a to i s ohledem na probíhající reformu psychiatrické péče.

Domov Brtníky, p. o., prošel velkou transformací sociálních služeb, kdy došlo k postupnému snižování kapacity služby domova pro osoby se zdravotním postižením ve prospěch navyšování kapacity služby chráněného bydlení. Transformací došlo k podstatnému zlepšení života klientů. V plánu je další (poslední) transformace zařízení. V budoucnu by zde měly vzniknout dvě domácnosti, každá pro pět klientů. Plánováno je také rozšíření cílové skupiny o osoby s poruchou autistického spektra. 

V letošním roce se poskytovatelé sociálních služeb potýkají s nedostatkem finančních prostředků a ne jinak je tomu v organizacích zřizovaných krajem. Hledají se možnosti úspor, nikoliv však ve vztahu snižování kvality života klientů. 

Náměstek hejtmana Jiří Kulhánek s ředitelkou Domova Brtníky Ilonou Trojanovou diskutuje o stavu objektů ve vazbě na požárně bezpečnostní řešení
Náměstek hejtmana Jiří Kulhánek s ředitelkou Domova Brtníky Ilonou Trojanovou diskutuje o stavu objektů ve vazbě na požárně bezpečnostní řešení

Pohled na pozemek v Brtníkách kde je plánován vznik 2 nových domácností, každá pro 5 klientů
Pozemek v Brtníkách kde je plánován vznik dvou nových domácností, každá pro pět klientů

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 12.5.2022 / 12.5.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém