Orientační nabídka


 

Náměstek Kulhánek navštívil další dva domovy pro seniory na Litoměřicku

Náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro oblasti sociálních věcí, bezpečnosti a sociálně vyloučených lokalit Jiří Kulhánek navštívil další příspěvkovou organizaci zřizovanou Ústeckým krajem v oblasti sociální – Centrum sociální pomoci Litoměřice. Příspěvková organizace patří mezi jednoho z největších poskytovatelů sociálních služeb v kraji. Organizace zaměstnává více jak 560 zaměstnanců a své služby poskytuje sedmi stovkám klientů.
Tisková zpráva ze dne 6. května 2022
DD Libochovice
 

 
 
Návštěva směřovala zejména do oblasti prohlídky probíhajících investičních akcí, kterých je v organizaci v letošním roce zahájena celá řada. Velká investiční akce probíhá zejména v DD Libochovice, kam by se do konce roku 2023 měli přestěhovat klienti z DD Milešov. Domov v Milešově je umístěn do staré kulturní památky – zámku, který svým umístěním i dispozičním řešením a zatížením jako kulturní památka nesplňuje podmínky základního standardu pro domov se zvláštním režimem ani pro domov pro seniory.

Především se jedná o dispoziční řešení ubytovacích a sociálních prostor, kde není možné provést stavební úpravy a zmenšení ložnic nebo vytvoření sociálního zařízení jako součást ubytovacího prostoru. „V Domově důchodců Libochovice v současné době probíhá výměna oken a bude následovat rekonstrukce obvodového pláště, včetně zateplení všech pavilonů. Okna jsou již v havarijním stavu a je potřeba je před nastěhováním klientů z DD Milešov vyměnit,“ konstatoval náměstek hejtmana Jiří Kulhánek.

Další návštěva směřovala do DD Čížkovice, kde bude v dohledné době probíhat oprava areálového oplocení a oprava zdobných prvků. Jedná se o kompletní opravu stávajících sloupků a kovaných výplní obvodového zdiva, opravu plného zdiva ohradní zdi a opravu zdobných prvků. Stavba vyžaduje schválení záměru odborem památkové péče Městského úřadu Lovosice.

Tyto investiční akce jsou realizovány z finančních prostředků Ústeckého kraje.

Náměstek Jiří Kulhánek společně s ředitelem Centra sociální pomoci Litoměřice Jindřichem Vinklerem diskutují nad výměnou oken v zařízení DD Libochovice
Náměstek Jiří Kulhánek (vlevo) společně s ředitelem Centra sociální pomoci Litoměřice Jindřichem Vinklerem diskutují nad výměnou oken v zařízení DD Libochovice

Oprava areálového oplocení v DD Čížkovice
V dohledné době se uskuteční oprava areálového oplocení a oprava zdobných prvků v DD Čížkovice

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 6.5.2022 / 6.5.2022 | Zveřejnit od: 6.5.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém