Orientační nabídka


 

Napínavé soutěže děčínské Atletiky pro děti

a
Projekt Staň se atletickou nadějí Ústeckého kraje v rámci Atletiky pro děti je společnou akcí Českého atletického svazu a Ústeckého kraje. Minulý pátek měl čtvrtý soutěžní den na stadionu v Děčíně – Podmoklech.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 12. září 2011

V osmi netradičních atletických disciplínách, které mají mezi dětmi z mateřských škol a nejnižších ročníků škol základních vzbudit zájem o atletiku, soutěžilo na dohled od děčínského zámku několik  set nejmenších sportovců. Házeli, skákali a běhali a pro všechny byl kromě hezkého dopoledne odměnou diplom a drobné dárky od pořadatelů. Řada z nich si také odnesla z pátečního dopoledne podpisy slavných a známých sportovců, třeba basketbalistů  z extraligového BK Děčín, od místních hokejistů nebo reprezentantů ČR skikrosaře Tomáše Krause a diskařky Věry Pospíšilové – Cechlové.    

   I v Děčíně  dostal další oddíl speciální atletickou sadu projektu Atletika pro děti. Radní Ústeckého kraje Petr Jakubec, který má v gesci vedle školství také mládež a tělovýchovu, předal za účasti náměstka děčínského primátora Pavla Sinka sadu náčiní  atletickému oddílu SK Děčín, o.s. Převzal ji předseda oddílu Jaroslav Calta, který rovněž  dostal od představitelů Severočeských vodovodů a kanalizací BioGRANT VEOLIA v hodnotě 40.000 Kč od společnosti Veolia Voda Česká republika, a.s. Peníze využije oddíl děčínských atletů na nápravu škod po povodních, konkrétně na osazení zeleně na sportovištích.

   Po závodech Atletiky pro děti v Lounech, Ústí nad Labem, Chomutovu a Děčíně se poslední letošní klání nejmenších a začínajících atletů chystá do Štětí. Tam bude v  pátek 30. září a uzavře tak druhý ročník projektu Ústeckého kraje a Českého atletického svazu.

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

b

1

2

3
Radní P. Jakubec (vpravo) předává sadu náčiní předsedovi atletického odd. SK Děčín J. Caltovi

4

5
Autogramiáda sportovců; v popředí je Věra Pospíšilová-Cechlová

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 12.9.2011 / 12.9.2011 | Schváleno / Zrušeno: 12.9.2011 / 11.10.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém